Frulice od Cezar salate
Recept iz: Adrian Richardson
U veliku zdjelu za miješanje lagano istucite majonezu, Dijon senf, limunov sok, sol I papar dok se ne povežu. Narežite glavicu salate, sačuvajte manje listove (srčiku) za ukrašavanje, te stavite u zdjelu s vlascem. Stavite 1-2 žlice dressinga na salatu I promiješajte tako da se lagano obloži. U malu čašu stavite 1 mali list salate tako da se naslanja na čašu. Žlicom dodajte narezanu i dressingom obloženu salatu skoro do vrha. Gornji sloj salate ukrasite prepeličjim jajetom, ukiseljenim inčunom, komadima krutona, komadima karamelizirane slanine i parmezanom. Ugurajte cijeli karamelizirani komad slanine uz rub čaše uz list salate. Ponovite s preostalim sastojcima.
Sastojci
- 64 g majoneze
- 1 žlica Dijon senfa
- ½ češnja češnjaka, micro naribanog
- 1 žličica svježeg limunovog soka
- Prstohvat soli
- Prstohvat mljevenog crnog papra
- 1 žlica svježe nasjeckanog kopra
- 1 zelena salata
- 25-50g ukiseljenih inčuna
- 30-50g krutona, nalomljenih
- 4 tvrdo kuhana prepeličja jaja, prepolovljena
- 20g naribanog sira parmezana
- 5 karameliziranih kriški slanine, 1 komad grubo nasjeckan
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće