U veliku zdjelu za miješanje lagano istucite majonezu, Dijon senf, limunov sok, sol I papar dok se ne povežu. Narežite glavicu salate, sačuvajte manje listove (srčiku) za ukrašavanje, te stavite u zdjelu s vlascem. Stavite 1-2 žlice dressinga na salatu I promiješajte tako da se lagano obloži. U malu čašu stavite 1 mali list salate tako da se naslanja na čašu. Žlicom dodajte narezanu i dressingom obloženu salatu skoro do vrha. Gornji sloj salate ukrasite prepeličjim jajetom, ukiseljenim inčunom, komadima krutona, komadima karamelizirane slanine i parmezanom. Ugurajte cijeli karamelizirani komad slanine uz rub čaše uz list salate. Ponovite s preostalim sastojcima. 

Sastojci

  • 64 g majoneze
  • 1 žlica Dijon senfa  
  • ½ češnja češnjaka, micro naribanog
  • 1 žličica svježeg limunovog soka
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog crnog papra
  • 1 žlica svježe nasjeckanog kopra
  • 1 zelena salata
  • 25-50g ukiseljenih inčuna
  • 30-50g krutona, nalomljenih
  • 4 tvrdo kuhana prepeličja jaja, prepolovljena
  • 20g naribanog sira parmezana
  • 5 karameliziranih kriški slanine, 1 komad grubo nasjeckan

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve