Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.
Sastojci
- 3 x 125g prepolovljenih fileta lososa, s kožom
- 1 limun, samo sok
- 16 kuhanih tigrastih kozica
- Za salatu
- 500g mladih krumpira
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 žlice Dijon senfa
- 1 žlica šećera
- 3 žlice bijelog vinskog octa
- 6 žlica majoneze
- 1 vezica mladog luka, tanko narezanog
- 150g rotkvica, tanko narezanih
- 4 stabljike celera, sitno nasjeckanih
- 1 manja vezica peršina ravnog lista, sitno nasjeckanog
- Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite uljem lim za pečenje.
- 2. Za krumpir salatu, stavite krumpire u lonac s posoljenom vodom i pustite da zakipe. Kuhajte ih oko 15 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocijedite ih i narežite na četvrtine.
- 3. Složite filete lososa na lim za pečenje, s kožom prema dolje. Istisnite na njih sok pola limuna i začinite solju i paprom. Prekrijte ih i omotajte folijom pa pecite oko 15 minuta, dok nisu pečeni. Izvadite ih i ostavite sa strane da se ohlade, pa zatim uklonite kožu.
- 4. Za salatu, pomiješajte ulje, senf, šećer i ocat u velikoj zdjeli.Dodajte vruće krumpire i začinite solju i paprom. Promiješajte pa ostavite sa strane da se ohladi.
- 5. Umiješajte majonezu, mladi luk, rotkvice i celer pa provjerite je li dobro začinjeno. Dodajte i ostatak limunova soka.
- 6. Narežite losos na veće komade i pažljivo ih umiješajte u salatu, zajedno s kozicama i polovicom nasjeckanog peršina. Žlicom stavite salatu na veliki pladanj i posipajte preostalim peršinom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica