Opis

Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite uljem lim za pečenje.
  2. Za krumpir salatu, stavite krumpire u lonac s posoljenom vodom i pustite da zakipe. Kuhajte ih oko 15 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocijedite ih i narežite na četvrtine.
  3. Složite filete lososa na lim za pečenje, s kožom prema dolje. Istisnite na njih sok pola limuna i začinite solju i paprom. Prekrijte ih i omotajte folijom pa pecite oko 15 minuta, dok nisu pečeni. Izvadite ih i ostavite sa strane da se ohlade, pa zatim uklonite kožu.
  4. Za salatu, pomiješajte ulje, senf, šećer i ocat u velikoj zdjeli.Dodajte vruće krumpire i začinite solju i paprom. Promiješajte pa ostavite sa strane da se ohladi.
  5. Umiješajte majonezu, mladi luk, rotkvice i celer pa provjerite je li dobro začinjeno. Dodajte i ostatak limunova soka.
  6. Narežite losos na veće komade i pažljivo ih umiješajte u salatu, zajedno s kozicama i polovicom nasjeckanog peršina. Žlicom stavite salatu na veliki pladanj i posipajte preostalim peršinom.

Sastojci

Sastojci

  • 3 x 125g prepolovljenih fileta lososa, s kožom
  • 1 limun, samo sok
  • 16 kuhanih tigrastih kozica

 

Za salatu

  • 500g mladih krumpira
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice Dijon senfa
  • 1 žlica šećera
  • 3 žlice bijelog vinskog octa
  • 6 žlica majoneze
  • 1 vezica mladog luka, tanko narezanog
  • 150g rotkvica, tanko narezanih
  • 4 stabljike celera, sitno nasjeckanih
  • 1 manja vezica peršina ravnog lista, sitno nasjeckanog
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti