Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Sastojci

  • Za salatu:
  • 1 limenka (400g)miješanog graha, ocijeđenog i ispranog
  • 2 mlada luka, nasjeckana
  • 2 stabljike celera, tanko narezane
  • 1 veća rajčica, bez sjemenki, izrezana na kockice
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • Za dresing:
  • 3 žlicemaslinova ulja
  • 1 žlicabijelog vinskog octa
  • 1 žličicašećera
  • 2 žličica Dijon senfa
  • 1 žlicanasjeckanog svježeg estragona
  • 1 žlicanasjeckanog svježeg peršina

Priprema

  • 1. Stavite sve sastojke za salatu u zdjelu i dobro ih promiješajte.
  • 2. Sastojke za dresing stavite u drugu zdjelu i dobro promiješajte i njih.
  • 3. Prelijte dresing preko salate, obilno začinite solju i paprom pa sve protresite zajedno sa zdjelom.

Povezani recepti

Vidi sve