Način pripreme:

  1. Operite ciklu da uklonite zemlju.
  2. Uzmi lonac.
  3. Stavite ciklu u lonac i prelijte je vodom.
  4. Kuhajte jedan sat.
  5. Ocijedite vodu i ohladite ciklu u hladnoj vodi.
  6. Ogulite ih, a velike naribajte, a male kiselite cijele.
  7. Ciklu ogulite.
  8. U lonac ulijte 250 ml alkoholnog octa i dodajte dvije litre vode, dvije žlice šećera i dvije žlice soli.
  9. Pustite da smjesa prokuha.
  10. Napunite staklenke malom ciklom.
  11. Uzmite ribež i naribajte veću ciklu.
  12. Prokuhanu smjesu prelijte preko sitne cikle i zatvorite staklenku, bez sigurnosne mreže koja bi ih gurala prema dolje.
  13. Uzmite veću staklenku.
  14. Najprije u staklenku ulijte mješavinu octa.
  15. Napunite naribanom ciklom.
  16. Opet stavite malo tekućine pa malo cikle i ponovite postupak.
  17. Pripremite veliki lonac napunjen vodom u koji ćete staviti dvije 2 daske za rezanje. Tako staklenke neće puknuti. Staklenke zatim stavite daske.
  18. Zagrijte vodu na 90°C, a zatim ostavite staklenke u vodi oko 30 minuta da se pasteriziraju.
  19. Ukiseljenu ciklu čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Sastojci

  • 4 kg veće i male crvene cikle (za 3 litre)
  • 2 litre vode
  • 250 ml octa
  • dvije žlice soli
  • dvije žlice šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve