Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog. 

Sastojci

  • 4 kg veće i male crvene cikle (za 3 litre)
  • 2 litre vode
  • 250 ml octa
  • dvije žlice soli
  • dvije žlice šećera

Priprema

  • Operite ciklu da uklonite zemlju.
  • Uzmi lonac.
  • Stavite ciklu u lonac i prelijte je vodom.
  • Kuhajte jedan sat.
  • Ocijedite vodu i ohladite ciklu u hladnoj vodi.
  • Ogulite ih, a velike naribajte, a male kiselite cijele.
  • Ciklu ogulite.
  • U lonac ulijte 250 ml alkoholnog octa i dodajte dvije litre vode, dvije žlice šećera i dvije žlice soli.
  • Pustite da smjesa prokuha.
  • Napunite staklenke malom ciklom.
  • Uzmite ribež i naribajte veću ciklu.
  • Prokuhanu smjesu prelijte preko sitne cikle i zatvorite staklenku, bez sigurnosne mreže koja bi ih gurala prema dolje.
  • Uzmite veću staklenku.
  • Najprije u staklenku ulijte mješavinu octa.
  • Napunite naribanom ciklom.
  • Opet stavite malo tekućine pa malo cikle i ponovite postupak.
  • Pripremite veliki lonac napunjen vodom u koji ćete staviti dvije 2 daske za rezanje. Tako staklenke neće puknuti. Staklenke zatim stavite daske.
  • Zagrijte vodu na 90°C, a zatim ostavite staklenke u vodi oko 30 minuta da se pasteriziraju.
  • Ukiseljenu ciklu čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Povezani recepti

Vidi sve