Opis
Način pripreme:
1. U loncu rastopite maslac. Ostavite da zavri i lagano posmeđi.
2. Fino sameljite bademe i lješnjake. Stavite ih u posudu i dodajte im brašno, šećer i rum. Izlijte topli maslac i dobro promiješajte špatulom. Miješajte dok ne nastane homogena smjesa.
3. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu za jednokratnu upotrebu. Namastite kalupe za muffine. Odrežite kraj vrećice, ne preširoko, i napunite 2/3 kalupa za muffine smjesom. Svaku pitu pospite sjeckanim bademima. Ispecite u već ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
4. Poslužite toplo. Moraju biti pečeni tako da su hrskavi izvana, a iznutra mekani.
Sastojci
Sastojci
- 125 g maslaca
- 65 g sjeckanih badema
- 60 g oguljenih lješnjaka
- 200 g šećera u prahu
- 125 g brašna
- 2 žlice pekmeza od marelica
- 1 žlica ruma
- 5 bjelanjak