Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 3 jaja, razdvojena
  • 200 g kristalnog šećera, dodatni šećer za posipanje
  • 450 g brašna tip 00, prosijanog
  • 16 g praška za pecivo
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 175 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat krupne soli

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C, a pleh obložite papirom za pečenje.
  • 2. Žumanjke istucite sa šećerom. Svijetli će i pjenasti postati nakon 3-4 minute snažnog miješanja pjenjačom ili 1 minute miješanja električnim mikserom.
  • 3. Dodajte brašno, maslinovo ulje, mlijeko i vaniliju. Kuhačom ih sjedinite u glatku smjesu.
  • 4. Bjelanjke u čistoj i suhoj zdjeli s prstohvatom soli istucite u meki snijeg.
  • 5. Snijeg velikom metalnom žlicom nježno umiješajte u tijesto i dobro sjedinite.
  • 6. Ljepljivim tijestom napunite slastičarsku vrećicu. Istiskujte ga na obložen pleh u obliku piškota duljine 8 cm. Između piškota ostavite dovoljno razmaka jer se šire pečenjem. Pospite ih šećerom.
  • 7. Pecite ih 20 minuta ili dok ne pozlate. Kad dno postane tvrdo, a meki vrh ispuca, izvadite ih iz pećnice i ohladite na rešetki.
  • 8. Piškote možete umakati u kavu ili upotrijebiti kao bazu za tiramisu ili trifle.

Povezani recepti

Vidi sve