Domaće piškote
Recept iz: Silvia Colloca
Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.
Sastojci
- 3 jaja, razdvojena
- 200 g kristalnog šećera, dodatni šećer za posipanje
- 450 g brašna tip 00, prosijanog
- 16 g praška za pecivo
- 100 ml maslinovog ulja
- 175 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat krupne soli
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C, a pleh obložite papirom za pečenje.
- 2. Žumanjke istucite sa šećerom. Svijetli će i pjenasti postati nakon 3-4 minute snažnog miješanja pjenjačom ili 1 minute miješanja električnim mikserom.
- 3. Dodajte brašno, maslinovo ulje, mlijeko i vaniliju. Kuhačom ih sjedinite u glatku smjesu.
- 4. Bjelanjke u čistoj i suhoj zdjeli s prstohvatom soli istucite u meki snijeg.
- 5. Snijeg velikom metalnom žlicom nježno umiješajte u tijesto i dobro sjedinite.
- 6. Ljepljivim tijestom napunite slastičarsku vrećicu. Istiskujte ga na obložen pleh u obliku piškota duljine 8 cm. Između piškota ostavite dovoljno razmaka jer se šire pečenjem. Pospite ih šećerom.
- 7. Pecite ih 20 minuta ili dok ne pozlate. Kad dno postane tvrdo, a meki vrh ispuca, izvadite ih iz pećnice i ohladite na rešetki.
- 8. Piškote možete umakati u kavu ili upotrijebiti kao bazu za tiramisu ili trifle.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom