Čokoladna torta s keksima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 400 g kakao keksa, čokoladnih
- 100 g tamne čokolade (75%)
- 1 l mlijeka
- 180 g šećera
- 60 g kakaa
- 1 žličica instant kave
- 60 g kukuruznog škroba
- 50 g maslaca
- 150 ml tučenog vrhnja (35%)
- 90 g bijele čokolade
Priprema
- 1. Rastopite škrob u 100 ml mlijeka.
- 2. Ostatak mlijeka ulijte u posudu, dodajte šećer, kakao i instant kavu pa zagrijte.
- 3. Kad mlijeko zakipi, ulijte škrob. Miiješajte na srednjoj vatri dok ne nastane gusta krema. Isključite vatru pa dodajte maslac i nasjeckanu tamnu čokoladu. Dobro promiješajte.
- 4. Za sastavljanje, nanesite žlicom kremu u kalup za tortu, poredajte kekse i prelijte ih kremom. Slažite slojeve biskvita i kreme dok sve ne iskoristite. Na kraju prelijte kremom. Ostavite da se torta hladi bar četiri sata.
- 5. Preljev napravite tako da vrelo vrhnje prelijete po nasjeckanoj čokoladi. Ostavite da se malo ohladi i tortu poslužite s preljevom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sendvič od biskvita
Recepti Nadiya Hussain
Istisnuti uštipci okusa milkshake od jagode
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni karamelizirani ekleri
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne grančice
Recepti Kirsten Tibballs
Sljezovi kolutići
Recepti Kirsten Tibballs
Mousse&Mocha pita sa sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Biscotti s narančom i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Trifle s malinama i sladoledom od bijele čoklade
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač s malinom i kokosom
Recepti Kirsten Tibballs
Shortbread keksići