Bacio gelato (sladoled od čokolade i lješnjaka)

Postupak:

1. U malu tavu stavite lješnjake i šećer u prahu te sve zajedno stavite na srednje jak plamen. Miješajte tako da lješnjake potpuno obloži šećer.

2. Grijte 5-10 minuta (povremeno promiješajte kako lješnjaci ne bi zagorjeli) sve dok šećer u prahu ne obloži lješnjake te se karameliziraju.

3. Kada poprime zlatnu boju, stavite ih u mužar i tucite tučkom dok ne dobijete srednje velike komadiće. Ostavite sa strane.

4. Mutite slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije dok ne dobijete mekši šlag. To može biti osnova bilo kojeg okusa sladoleda iz kućne radinosti. Nemojte previše mutiti.

5. Umiješajte kakao u prahu, nasjeckane čokoladice Baci i veći dio lješnjaka (ostavite malo za dekoraciju na kraju).

6. Stavite u posudu koja se smije zamrzavati te prekrijte preostalim lješnjacima, ploškama čokoladica Baci i posipajte s malo kakaa u prahu.

7. Ostavite u zamrzivaču barem pet sati.

Sastojci

  • Sastojci500 ml slatkog vrhnja 1 konzerva od 359 g kondenziranog mlijeka 2 žličice ekstrakta vanilije 50 g kakaa u prahu 5 čokoladica Baci 3 nasjeckane na krupno dvije narezane na ploške (nije obvezno) 100 g cijelih lješnjaka 2 žlice šećera u prahu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve