Opis
Postupak:
1. U malu tavu stavite lješnjake i šećer u prahu te sve zajedno stavite na srednje jak plamen. Miješajte tako da lješnjake potpuno obloži šećer.
2. Grijte 5-10 minuta (povremeno promiješajte kako lješnjaci ne bi zagorjeli) sve dok šećer u prahu ne obloži lješnjake te se karameliziraju.
3. Kada poprime zlatnu boju, stavite ih u mužar i tucite tučkom dok ne dobijete srednje velike komadiće. Ostavite sa strane.
4. Mutite slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije dok ne dobijete mekši šlag. To može biti osnova bilo kojeg okusa sladoleda iz kućne radinosti. Nemojte previše mutiti.
5. Umiješajte kakao u prahu, nasjeckane čokoladice Baci i veći dio lješnjaka (ostavite malo za dekoraciju na kraju).
6. Stavite u posudu koja se smije zamrzavati te prekrijte preostalim lješnjacima, ploškama čokoladica Baci i posipajte s malo kakaa u prahu.
7. Ostavite u zamrzivaču barem pet sati.
Sastojci
Sastojci
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 konzerva od 359 g kondenziranog mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 50 g kakaa u prahu
- 5 čokoladica Baci
- 3 nasjeckane na krupno
- dvije narezane na ploške (nije obvezno)
- 100 g cijelih lješnjaka
- 2 žlice šećera u prahu