Opis

Način pripreme:

1. Raspolovite breskve, uklonite koštice i posložite ih s korom prema dolje u lim prekriven papirom za pečenje.

2. Narežite bademe. U blenderu istucite marcipan s jajetom, šećerom i gustinom. Na kraju dodajte usitnjene bademe i lagano promiješajte.

3. Napunite polovice breskvi s kremom i zapecite 2-3 minute u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

4. Istucite bjelanjke mikserom, dodajte šećer u prahu. Na kraju dodajte vaniliju i polako promiješajte.

5. Pripremljene breskve prelijte istučenim bjelanjcima. Pospite bademima u listićima i ponovno zapecite 1 minutu dok se ne zarumeni

Sastojci

Sastojci za 4 obroka

  • 2 breskve
  • 2 bjelanjka
  • 5 žlica šećer u prahu
  • 1 vanilije
  • bademi u listićima
  • sladoled od vanilije

Za nadjev

  • 100 g marcipana od badema
  • 1 jaje
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2 žlice badema

Povezani recepti