Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a u ovom jelu Jolanta je iskoristila dvije klasične namirnice za desert u novoj kombinaciji.

 

 

Sastojci

  • Sastojci za 4 obroka2 breskve 2 bjelanjka 5 žlica šećer u prahu 1 vanilije bademi u listićima sladoled od vanilijeZa nadjev100 g marcipana od badema 1 jaje 1 žlica gustina 1 žlica šećera u prahu 2 žlice badema

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Raspolovite breskve, uklonite koštice i posložite ih s korom prema dolje u lim prekriven papirom za pečenje.
  • 2. Narežite bademe. U blenderu istucite marcipan s jajetom, šećerom i gustinom. Na kraju dodajte usitnjene bademe i lagano promiješajte.
  • 3. Napunite polovice breskvi s kremom i zapecite 2-3 minute u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
  • 4. Istucite bjelanjke mikserom, dodajte šećer u prahu. Na kraju dodajte vaniliju i polako promiješajte.
  • 5. Pripremljene breskve prelijte istučenim bjelanjcima. Pospite bademima u listićima i ponovno zapecite 1 minutu dok se ne zarumeni

Povezani recepti

Vidi sve