Trifle s trešnjama i šipkom
- Za žele iscijedite sok 1 šipka.
- Napravite želatinu (slijedite upute proizvođača). Zagrijte šećer i vodu da dobijete sirup te dodajte smjesu sa želatinom.
- Izvadite bobice iz preostalih šipaka, uklonite koštice iz trešanja te narežite biskvit na veličinu zalogaja. Nekoliko trešanja ostavite za dekoraciju.
- U pojedinačne čaše stavite nekoliko komada biskvita, trešnje i bobice šipka te prelijte tekućim želeom.
- Stavite u hladnjak na najmanje dva sata da se žele stisne.
- Za kremu, u posudu dodajte vrhnje i šećer s vanilijom te tucite na niskoj temperaturi dok se ne poveže. Kada krema počne ključati, maknite je s vatre te dodajte tučene žumanjke.
- Vratite na vatru i tucite do željene gustoće. Na kraju procijedite u posudu, prekrijte plastičnom folijom i pustite da se ohladi.
- Kod serviranja, žele prelijte ohlađenom kremom, ukrasite trešnjom i pospite bobicama šipka.

Sastojci
- Sastojci3 šipka 0.25 šalice šećera listići želatine 200 g svježih trešanja bobice šipka nekoliko kriški biskvitaKrema300 ml gušćeg vrhnja 100 g šećera s vanilijom (jedna mahuna vanilije u posudi sa šećerom) 3 žumanjka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom