Trifle s trešnjama i šipkom
  1. Za žele iscijedite sok 1 šipka.
  2. Napravite želatinu (slijedite upute proizvođača). Zagrijte šećer i vodu da dobijete sirup te dodajte smjesu sa želatinom.
  3. Izvadite bobice iz preostalih šipaka, uklonite koštice iz trešanja te narežite biskvit na veličinu zalogaja. Nekoliko trešanja ostavite za dekoraciju.
  4. U pojedinačne čaše stavite nekoliko komada biskvita, trešnje i bobice šipka te prelijte tekućim želeom.
  5. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata da se žele stisne.
  6. Za kremu, u posudu dodajte vrhnje i šećer s vanilijom te tucite na niskoj temperaturi dok se ne poveže. Kada krema počne ključati, maknite je s vatre te dodajte tučene žumanjke.
  7. Vratite na vatru i tucite do željene gustoće. Na kraju procijedite u posudu, prekrijte plastičnom folijom i pustite da se ohladi.
  8. Kod serviranja, žele prelijte ohlađenom kremom, ukrasite trešnjom i pospite bobicama šipka.

Sastojci

  • Sastojci3 šipka 0.25 šalice šećera listići želatine 200 g svježih trešanja bobice šipka nekoliko kriški biskvitaKrema300 ml gušćeg vrhnja 100 g šećera s vanilijom (jedna mahuna vanilije u posudi sa šećerom) 3 žumanjka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve