Torta od mrkve, Rachel Allen

Priprema:

1. Zagrijte prethodno pećnicu na 150 °C te dno i bočne strane duguljastog kalupa (900 g) obložite papirom za pečenje tako da papir prelazi rubove kalupe, što će omogućiti lako vađenje torte.

2. U velikoj zdjeli umutite jaja, zatim dodajte ulje, šećer, naribanu mrkvu i sjeckane orahe.

3. Prosijte preostale sastojke u zdjelu i povežite smjesu s pomoću drvene ili velike metalne žlice.

4. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte je metalnom špatulom. Pecite u pećnici između 1 sat i 15 minuta ili dok čačkalica kojom ste proboli tijesto ne izađe suha.

5. Pustite da se 5 minuta ohladi u kalupu. Zatim tortu oprezno izvadite iz kalupa s pomoću papira za pečenje. Ogulite papir za pečenje i stavite na žičanu rešetku kako bi se u potpunosti ohladila prije stavljanja glazure.

6. Dok se torta hladi, napravite glazuru. Pomiješajte sve sastojke i smjesu s pomoću metalne špatule rasporedite po torti.

Sastojci

  • 2 jaja 150 ml suncokretova ili biljnog ulja 200 g mekanog svjetlosmeđeg šećera 300 g oguljenih i naribanih mrkvi (izvažite kad ih naribate) 75 g pekan ili običnih oraha nasjeckati (nije obvezno) 175 g brašna s praškom za pecivo 1/2 čajna žličice sode bikarbone 1 čajna žličica mljevenog cimeta 1 čajna žličica mješavine začina prstohvat soliZa glazuru100 g kremastog sira fino ribana korica 1 naranče 200 g šećera u prahu prosijanog

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve