David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 600 g teleće jetrice
  • 2 velika luka srebrenca
  • 50 g maslaca (+ 50 g maslaca za palentu)
  • 100 g parmezana
  • 50 g maslinovog ulja
  • 2 žlice octa
  • 1 žlica brendija
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • sol i papar
  • 200 g instant palente
  • 2 lovorova lista
  • grančica ružmarina

Priprema

  • 1. Na rastopljenom maslacu i maslinovom ulju pofrigamo luk rezan na trakice te začinimo solju i paprom. Dodajemo i 1 do 2 žličice octa.
  • 2. Pripremimo jetricu za dinstanje. Narežemo na manje komade.
  • 3. Kada luk omekša, dodamo malo brendija i 2 žlice koncentrata rajčice, 2 lista lovora, grančicu ružmarina te ostavimo da kuha 5-10 minuta.
  • 4.Dodamo jetricu rezanu na komadiće. Dodamo potom još malo octa i vode i dinstamo još par minuta tako da jetrica ostane mekana.
  • 5. Palentu skuhamo u hladnoj zasoljenoj vodi da ne bude zrnata. Dodamo u nju i malo maslaca i naribani grana padano sir. 
  • 6. U duboki tanjur serviramo palentu te na nju dinstanu jetricu.

Povezani recepti

Vidi sve