Tart s marelicama
PRIPREMA:
Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C.
Izvaljajte tijesto u obliku velikog pravokutnika debljine oko ½ cm.
Zarežite rub tijesta tako da dobijete rubnu traku oko cijelog tijesta, a sredinu tijesta zarežite više puta da se tijesto u pečenju ne bi dizalo. Stavite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Posložite komadiće marelice u nizu jedan za drugim, prvo u jednom, zatim u drugom smjeru, pazeći da rubni dio tijesta koji ste zarezali ostane slobodan. Rub tijesta premažite s malo mlijeka.
Stavite tart u pećnicu na srednju razinu i pecite 45 minuta.
Pustite tart da se ohladi, potom brenerom zapecite rubove kuhanih i omekšanih marelica.
U loncu zagrijte pekmez te oprezno u tankom sloju premažite cijeli tart, pazeći da dok mažete, ne pomaknete marelice.
Pustite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Sastojci
- Sastojci8 marelica koje nisu jako zrele izvadite koštice i svaku narežite na 10 komada malo mlijeka kojim ćete premazati rub tijesta 5 velikih žlica pekmeza od marelica (meni su draži jeftiniji brendovi koji ne sadrže komadiće)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom