Tart s marelicama

PRIPREMA:

Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C.

Izvaljajte tijesto u obliku velikog pravokutnika debljine oko ½ cm.

Zarežite rub tijesta tako da dobijete rubnu traku oko cijelog tijesta, a sredinu tijesta zarežite više puta da se tijesto u pečenju ne bi dizalo. Stavite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Posložite komadiće marelice u nizu jedan za drugim, prvo u jednom, zatim u drugom smjeru, pazeći da rubni dio tijesta koji ste zarezali ostane slobodan. Rub tijesta premažite s malo mlijeka.

Stavite tart u pećnicu na srednju razinu i pecite 45 minuta.

Pustite tart da se ohladi, potom brenerom zapecite rubove kuhanih i omekšanih marelica.

U loncu zagrijte pekmez te oprezno u tankom sloju premažite cijeli tart, pazeći da dok mažete, ne pomaknete marelice.

Pustite da odstoji 10 minuta prije posluživanja. 

Sastojci

  • Sastojci8 marelica koje nisu jako zrele izvadite koštice i svaku narežite na 10 komada malo mlijeka kojim ćete premazati rub tijesta 5 velikih žlica pekmeza od marelica (meni su draži jeftiniji brendovi koji ne sadrže komadiće)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve