Mutiti jaja, sjemenke vanilije i šećer 20 minuta. Prosijati zajedno kakao u prahu i brašno. Lagano umiješati suhe sastojke u smjesu od jaja prije umetanja u slastičarsku cijevnu vrećicu. Pažljivo izbušiti 4 rupe na dnu papirnate čaše, a zatim napola napuniti šalicu smjesom spužvaste slastice. Pecite u mikrovalnoj pećnici 45 sekundi.

Zagrijati pećnicu na 170°C. Utrljati maslac i obično brašno da nema grudica maslaca, pa dodati zlatni sirup i prosijani šećer. Kad se sjedini kao tijesto, razvaljati ga između dva lista papira za pečenje na debljinu 3 mm. Peći u komadu na ravnom pladnju 10 minuta na 170°C.

Staviti tučeno vrhnje u posudu, razdrobiti polovinu malina i umiješati ih u vrhnje. Preostale maline zadržati za ukrašavanje.

Spužvu rastrgati na nejednake komade i staviti na tanjur. Toplom žličicom zagrabiti kremu od malina i ukrasiti tanjur na tri mjesta. Razlomiti brandy kolačić i staviti komade nasumično po tanjuru. Završiti s lavandinim cvjetovima.

Sastojci

  • Spužvasta slastica
  • 2 veća jaja
  • 1 mahuna vanilije, izrezati i ostrugati
  • 40 g sitnog šećera
  • 2 g kakaa u prahu
  • 15 g običnog brašna
  • Brandy praskavci
  • 50 g neslanog maslaca
  • 50 g običnog brašna
  • 55 g zlatnog sirupa
  • 125 g šećera u prahu
  • Krema od maline
  • 200 ml tučenog vrhnja
  • 1 košarica svježih malina
  • 2 žlice šećera u prahu
  • cvjetovi lavande

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve