"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom

"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom

Opis

POSTUPAK:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C / plinska oznaka 5.
  2. U veliku zdjelu dodajte brašno, sodu bikarbonu i alge. Pomiješajte i napravite udubinu u sredini.
  3. U veliki vrč dodajte mlaćenicu i jaje, lagano miješajući. Ulijte smjesu u udubinu koju ste napravili unutar velike zdjele.
  4. Dodajte sireve, većinu timijana a ostavite dio cheddara za kasnije. Smjesu miješajte drvenom kuhačom dok ne dobijete grubo tijesto.
  5. Istresite tijesto na lagano pobrašnjenu dasku za rezanje i nježno ga premijesite.
  6. Dodajte tijesto u kalup za kruh i lagano ga premažite ostatkom mješavine mlaćenice i jaja.
  7. Dodajte preostale grančice timijana i sir preko vrha štruce.
  8. Pecite u pećnici 35-40 minuta. Ohladiti prije rezanja i uživanja s malo maslaca ili dodatnom kriškom gubbeen sira!

Sastojci

SASTOJCI

  • 375 g glatkog brašna
  • 100g integralnog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žlice mljevene alge „Dillisk“
  • 350 ml mlaćenice
  • 1 veliko jaje
  • 200 g irskog, zrelog cheddar sira, naribanog
  • 200 g gubbeen sira, nasjeckanog
  • 1 žlica svježe majčine dušice, u kratkim grančicama

Povezani recepti