Focaccine (mini focaccia kruh) s pršutom i dimljenom mozzarellom
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- 4 mini focaccie (250 g ‘00’ brašna, 50 g brašna od cjelovitog zrna, 180 g vode, 7 g suhog kvasca, 7 g šećera, 7 g soli
- 120 g pršuta, tanko narezanog
- 1 nektarina, narezana na 12 kriški
- 2 dimljene buffalo mozzarelle, narezane na komade od 1 cm
- 40 g meda
- 30 g oraha, tostiranih
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 10 g maslaca
- 20 g listova zelene salate, opranih
Priprema
- 1. Zagrijte malu tavu za prženje, dodajte maslac, zatim nektarine i pecite 1-2 minute sa svake strane sipajući med po vrhu nektarina. Pecite dok se ne karameliziraju. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
- 2. Prerežite mini focacciu na pola po dužini i slažite sastojke na donju polovicu. Počnite s listovima salate (koje ste prelili sokovima nektarina iz tave i malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja), mozzarellom, orasima, pršutom i medenim nektarinama.
- 3. Na vrh stavite gornji dio focaccie i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Ainsley Harriott
Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Nadiya Hussain
Slatki kruh sa sodom i karamelom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Adam Liaw
Kaya tost s polu kuhanim jajima i kavom Hainanese
Recepti Donal Skehan
"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom
Recepti Adam Liaw
Odvjetnikov ručak (Smorrebrod)