Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja! 

 

Sastojci

  • 4 povezana brioša (ili pola štruce peciva brioš)
  • 4 žlice maslaca od kikirikija, s komadićima kikirikija
  • 4 žlice pekmeza od šljiva
  • 3 jaja
  • 3 žlice punomasnog mlijeka
  • neslan maslac, za prženje
  • biljno ulje, za prženje
  • 1 mala limenka ugušćenog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat kineske mješavine pet začina (mljeveni zvjezdasti anis, klinčić, cejlonski cimet, sečuanski papar i sjemenke komorača)
  • sladoled od maslaca od kikirikija, za posluživanje

Priprema

  • 1. Uzmite brioše i sa strane do polovice štruce pažljivo zabodite nož da napravite džep. Zatim uzmite štapić za ražnjiće i posve izbockajte brioše kako bi bolje upili smjesu od jaja.
  • 2. Džep brioša napunite žlicom maslaca od kikirikija i žlicom pekmeza od šljiva.
  • 3. U većoj zdjeli pomiješajte jaja, ekstrakt vanilije, kinesku mješavinu pet začina i mlijeko. Brioše umočite u smjesu od jaja. Okrećite ih da ih posve obložite smjesom.
  • 4. U većoj tavi zagrijte grumen maslaca i malo biljnog ulja (ulje sprječava da maslac zagori). Brioše oko minutu-dvije pržite sa svih strana dok ne porumene.
  • 5. Izvadite ih i stavite na tanjur pa prelijte s malo ugušćenog mlijeka. Brioše poslužite sa sladoledom od maslaca od kikirikija.

Povezani recepti

Vidi sve