Hongkonški pohani kruh
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja!
Sastojci
- 4 povezana brioša (ili pola štruce peciva brioš)
- 4 žlice maslaca od kikirikija, s komadićima kikirikija
- 4 žlice pekmeza od šljiva
- 3 jaja
- 3 žlice punomasnog mlijeka
- neslan maslac, za prženje
- biljno ulje, za prženje
- 1 mala limenka ugušćenog mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat kineske mješavine pet začina (mljeveni zvjezdasti anis, klinčić, cejlonski cimet, sečuanski papar i sjemenke komorača)
- sladoled od maslaca od kikirikija, za posluživanje
Priprema
- 1. Uzmite brioše i sa strane do polovice štruce pažljivo zabodite nož da napravite džep. Zatim uzmite štapić za ražnjiće i posve izbockajte brioše kako bi bolje upili smjesu od jaja.
- 2. Džep brioša napunite žlicom maslaca od kikirikija i žlicom pekmeza od šljiva.
- 3. U većoj zdjeli pomiješajte jaja, ekstrakt vanilije, kinesku mješavinu pet začina i mlijeko. Brioše umočite u smjesu od jaja. Okrećite ih da ih posve obložite smjesom.
- 4. U većoj tavi zagrijte grumen maslaca i malo biljnog ulja (ulje sprječava da maslac zagori). Brioše oko minutu-dvije pržite sa svih strana dok ne porumene.
- 5. Izvadite ih i stavite na tanjur pa prelijte s malo ugušćenog mlijeka. Brioše poslužite sa sladoledom od maslaca od kikirikija.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Ainsley Harriott
Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica
Recepti Nadiya Hussain
Slatki kruh sa sodom i karamelom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Luca Ciano
Focaccine (mini focaccia kruh) s pršutom i dimljenom mozzarellom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Adam Liaw
Kaya tost s polu kuhanim jajima i kavom Hainanese
Recepti Donal Skehan
"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom
Recepti Adam Liaw
Odvjetnikov ručak (Smorrebrod)