Odvjetnikov ručak (Smorrebrod)
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.
Sastojci
- 2 jušne žlice majoneze
- 2 jušne žlice kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
- 1 jušne žlice kavijara morskog zeca
- 4 ploške raženog kruha
- 1 jušne žlice mekanog maslaca
- 8 tankih ploški svinjećeg karea
- 2 jušne žlice sitno nasjeckanog kopra
- 1 jušne žlice sitno nasjeckanog vlasca
- Pržene tanko rezane mrkve (neobavezno)
- Škampi s koprom
- 3 litre vode
- 12 škampa
- 55 g (¼ šalica) soli
- 55 g (¼ šalica) šećera
- ¾ šalica narezanog kopra
- 1 limun, narezan na kriške
- Čili ulje
- 1 smeđi luk, krupno narezan
- 250 ml (1 šalica) biljnog ulja
- 1 jušna žlica korejskog čili praha
Priprema
- 1. Kuhajte luk u 60ml (¼ šalice) biljnog ulja 5 minuta dok ne pozlati, dodajte čili prah. Kuhajte 30 sekundi te dodajte preostalo ulje. Ugrijte na 90°C te smanjite vatru na nisko, kuhajte još 30 minuta te pazite da čili ne zagori ili da se ulje ohladi. posolite po želji.
- 2. Zakuhajte vodu, dodajte sol, šećer, kopar i limun. Dodajte škampe. Kuhajte škampe 8 minuta te ih prebacite u vodu s ledom dok se skroz ne ohlade. Ogulite škampe i stavite postrani.
- 3. Za smorrebrod umiješajte majonezu, crème fraiche i ikru u posudu. Namažite kruh maslacem te dodajte kare, premažite čili uljem. Pospite nasjeckanim koprom i vlascem. Dodajte škampe u mješavinu majoneze. Preko karea dodajte škampe ten a vrh dodajte mrkvu ako ju koristite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Ainsley Harriott
Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Nadiya Hussain
Slatki kruh sa sodom i karamelom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Luca Ciano
Focaccine (mini focaccia kruh) s pršutom i dimljenom mozzarellom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Adam Liaw
Kaya tost s polu kuhanim jajima i kavom Hainanese
Recepti Donal Skehan
"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom