Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 350 g glatkog brašna, dodatno brašno za posipanje
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 25 g kristalnog šećera
  • ½ žličice soli
  • 100 g tamne čokolade, grubo narezane (ili čokoladnih gumbića)
  • 300 ml mlaćenice (ili punomasnog mlijeka pomiješanog s 3 žlice limunovog soka)
  • 1 žlica paste od vanilije
  • 12 čokoladnih pralina punjenih karamelom
  • 1 žličica kakaa u prahu, za posipanje
  • 75 g tamne čokolade, otopljene

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka. Pleh za pečenje pospite s malo brašna.
  • 2. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, šećer, sol i komadiće čokolade.
  • 3. Pomiješajte pastu od vanilije i mlaćenicu.
  • 4. U središtu zdjele sa suhim sastojcima napravite udubinu, unutra ulijte mokre sastojke pa ih s pomoću slastičarske lopatice sjedinite u tijesto.
  • 5. Tijesto premjestite posred pripremljenog pleha. Pobrašnjenim ga rukama oblikujte u četvrtastu koru širine 25 x 25 cm.
  • 6. Tijesto oštrim nožem izrežite na 12 kvadrata, pazite da ih prerežete skroz do pleha. U središte svakog kvadrata nježno umetnite čokoladnu pralinu punjenu karamelom.
  • 7. Kruh pecite 30 minuta. Pečen kruh 10 minuta hladite na rešetki. Po vrhu ga pospite kakaom u prahu i pokapajte otopljenom čokoladom.

Povezani recepti

Vidi sve