Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.  Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.  2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj. 

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta – izvaljanog i izrezanog na krugove 9 x 100mm
  • 1 jaje
  • ½ žlice kurkume
  • 300 g ostataka pečene marokanske piletine i riže
  • chutney
  • 150 g mango chutney
  • 50 g ananasa iz konzerve – nasjeckan na kockice
  • 5 g čili ljuskica
  • 15 stabljika korijandera – nasjeckana

Priprema

  • 1. Pomiješajte jaje kurkumu.
  • 2. Narežite komade piletine i pomiješajte ih s rižom.
  • 3. Stavite žlicu smjese s jedne strane svakog kruga i ostavite rub od 10mm. Premažite rub smjesom jaja i mlijeka.
  • 4. Presavijte i utisnite vilicom.
  • 5. Premažite s još smjese jaja i mlijeka i ostavite da se hladi 20 minuta.
  • 6. Ispecite na 200C 25 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
  • 7. Chutney – jednostavno sve pomiješajte i poslužite sa smotuljcima.

Povezani recepti

Vidi sve