Smotuljci od piletine i riže
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 500 g lisnatog tijesta – izvaljanog i izrezanog na krugove 9 x 100mm
- 1 jaje
- ½ žlice kurkume
- 300 g ostataka pečene marokanske piletine i riže
- chutney
- 150 g mango chutney
- 50 g ananasa iz konzerve – nasjeckan na kockice
- 5 g čili ljuskica
- 15 stabljika korijandera – nasjeckana
Priprema
- 1. Pomiješajte jaje kurkumu.
- 2. Narežite komade piletine i pomiješajte ih s rižom.
- 3. Stavite žlicu smjese s jedne strane svakog kruga i ostavite rub od 10mm. Premažite rub smjesom jaja i mlijeka.
- 4. Presavijte i utisnite vilicom.
- 5. Premažite s još smjese jaja i mlijeka i ostavite da se hladi 20 minuta.
- 6. Ispecite na 200C 25 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
- 7. Chutney – jednostavno sve pomiješajte i poslužite sa smotuljcima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Piletina s hosini umakom i indijskim orahom
Recepti Mark Moriarty
Pita od piletine i gljiva
Recepti Mark Moriarty
Klasični coq au vin
Recepti Justine Schofield
Pileći curry
Recepti Nadiya Hussain
Piletina u kikirikiju zapečena s povrćem
Recepti Ainsley Harriott
Pileći odresci s mladim bobom, artičokama, limunom i kaparima
Recepti Michel Albert Roux
Pečena piletina sa sortiranim krumpirima
Recepti Donal Skehan
Shawarma od piletine i zelenja
Recepti Donal Skehan
Konfitirana piletina s 20 češanja češnjaka
Recepti Donal Skehan
Nostalgično pileće varivo