Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 mlada luka, narezana na tanke ploške
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 4 rajčice, grubo nasjeckane
  • 2 žličice sjemenki kumina
  • 1 žličica dimljene mljevene paprike
  • 200 g listova mladog špinata
  • 4 jaja iz slobodnog uzgoja
  • 1 žličica ljuskica čilija
  • Za posluživanje
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • 4 kriške prepečenog kruha od kiselog tijesta

Priprema

  • 1. Veliku tavu s poklopcem stavite na jak plamen. Ulijte ulje i čim se zagrije gore bacite češnjak. Smanjite plamen pa dodajte mladi luk.
  • 2. Dodajte sol, pasiranu rajčicu i sjeckane rajčice pa ih 5 minuta krčkajte da ih posve raskuhate. Ako rajčice prianjaju za dno tave, dodajte 2 žlice vode.
  • 3. Dodajte sjemenke kumina i dimljenu mljevenu papriku pa ih još nekoliko minuta nastavite krčkati.
  • 4. Postupno dodajte špinat i što ga bolje promiješajte. Poklopite tavu pa ih nekoliko minuta nastavite kuhati da usahne špinat.
  • 5. Sklonite poklopac i još ih nekoliko minuta kuhajte na umjerenom plamenu da ispari sva tekućina.
  • 6. U smjesi od rajčica napravite četiri udubine. U svaku udubinu razbijte jaje, poklopite tavu pa ih još 4 minute nastavite kuhati da skuhate bjelanjke. Žumanjci trebaju ostati tekući. Sklonite poklopac i vrh pospite ljuskicama čilija.
  • 7. Na svaki tanjur žlicom prenesite jaje i grumen špinata prožetog dimljenom paprikom. Shakshuku poslužite s jogurtom i prepečenim kruhom od kiselog tijesta.

Povezani recepti

Vidi sve