Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.

Sastojci

  • 150 g bijeli batat, oguljen i narezan
  • 1 žličica šećera
  • 300 g glutenskog rižinog brašna
  • 5 žličica pandan soka (oko 8-10 istisnutih listova)
  • 200 g običnog brašna, za posipanje
  • 200 g gula melaka (palmin šećer), narezan
  • 60 g kokosovog brašna, naparenog

Priprema

  • 1. U lonac stavite batat i šećer, te dodajte dovoljno vode da ih prekrije. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, dok batat ne ispliva na površinu ili ne omekša. Procijedite i sačuvajte 200 ml vode u kojoj se kuhalo. Od batata napravite glatki pire.
  • 2. . U veliku zdjelu stavite rižino brašno i pomiješajte s pireom od batata.
  • 3. Dok miješate, polako dodajte sačuvanu vodu od kuhanja i sok pandana (dodajte više ovisno koju nijansu boje volite), te dobro promiješajte. Mijesite smjesu dok se ne formira glatko tijesto. Ostavite da odmara 10 minuta.
  • 4. Smjesu valjate u kuglice široke 2 cm i stavljajte ih na lim posut običnim brašnom. Dobro pobrašnite ruke s običnim brašnom, kako se kuglice ne bi lijepile, a zatim valjajte jednu po jednu, te u dlanovima je pritisnite u disk i napravite udubinu. U udubinu stavite jednu žličicu sjeckane gula melaka, zatim oko nadjeva podignite tijesto i zatvorite kuglicu. Kada su kuglice formirane, odmah ih kuhajte.
  • 5. U serijama od 3-5 kuglica, spuštajte ih u lonac s kipućom vodom i kuhajte dok ne isplutaju na površinu, izvadite ih, ocijedite i uvaljajte u kokosovo brašno.
  • 6. Za obradu kokosa na pari, pomiješajte u zdjeli kokos s combine pola žličice soli i dva lista pandan, zatim ih kuhajte na pari 10 minuta.
  • Ondeh ondeh je najbolje jesti kada su sobne temperature, jer je šećerni nadjev tada u tekućem stanju.

Povezani recepti

Vidi sve