Ondeh ondeh
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.
Sastojci
- 150 g bijeli batat, oguljen i narezan
- 1 žličica šećera
- 300 g glutenskog rižinog brašna
- 5 žličica pandan soka (oko 8-10 istisnutih listova)
- 200 g običnog brašna, za posipanje
- 200 g gula melaka (palmin šećer), narezan
- 60 g kokosovog brašna, naparenog
Priprema
- 1. U lonac stavite batat i šećer, te dodajte dovoljno vode da ih prekrije. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, dok batat ne ispliva na površinu ili ne omekša. Procijedite i sačuvajte 200 ml vode u kojoj se kuhalo. Od batata napravite glatki pire.
- 2. . U veliku zdjelu stavite rižino brašno i pomiješajte s pireom od batata.
- 3. Dok miješate, polako dodajte sačuvanu vodu od kuhanja i sok pandana (dodajte više ovisno koju nijansu boje volite), te dobro promiješajte. Mijesite smjesu dok se ne formira glatko tijesto. Ostavite da odmara 10 minuta.
- 4. Smjesu valjate u kuglice široke 2 cm i stavljajte ih na lim posut običnim brašnom. Dobro pobrašnite ruke s običnim brašnom, kako se kuglice ne bi lijepile, a zatim valjajte jednu po jednu, te u dlanovima je pritisnite u disk i napravite udubinu. U udubinu stavite jednu žličicu sjeckane gula melaka, zatim oko nadjeva podignite tijesto i zatvorite kuglicu. Kada su kuglice formirane, odmah ih kuhajte.
- 5. U serijama od 3-5 kuglica, spuštajte ih u lonac s kipućom vodom i kuhajte dok ne isplutaju na površinu, izvadite ih, ocijedite i uvaljajte u kokosovo brašno.
- 6. Za obradu kokosa na pari, pomiješajte u zdjeli kokos s combine pola žličice soli i dva lista pandan, zatim ih kuhajte na pari 10 minuta.
- Ondeh ondeh je najbolje jesti kada su sobne temperature, jer je šećerni nadjev tada u tekućem stanju.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa