• Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdicaRecepti
    Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica

    Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a...

  • Shakshuka sa špinatomRecepti
    Shakshuka sa špinatom

    Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi va...

  • Hrskava marokanska pastilla s janjetinomRecepti
    Hrskava marokanska pastilla s janjetinom

    100 g kus-kusa2 luka4 češnja češnjaka60 g grožđicamaslinovo ulje1 žličica kurkume u prahu½ žličice sjemenki kumina250 g ostataka prethodno pripremljene janjetine70 g feta sira4 velike kore za savijače...

  • Nigerijska suya (Pikantni goveđi ražnjići)Recepti
    Nigerijska suya (Pikantni goveđi ražnjići)

    Ovi pečeni goveđi ražnjići jedu se ravno s roštilja, popularna su nigerijska ulična hrana i jako su ukusni. 1 kg goveđeg filea bez sala 500 g zrelih rajčica (raznih boja ako je moguće) ½ crvenog kup...

  • Okrenuti kolač s breadfruitomRecepti
    Okrenuti kolač s breadfruitom

    Način pripreme: 1. Izdubite polovicu breadfruita, ali sačuvajte koru koja će poslužiti kao kalup za pečenje. Plod narežite na komade, očistite ga od tvrdih dijelova i uklonite sjemenke tako da ih...

  • Pečeni punjeni patlidžani s tilapijom i umakom od limunaRecepti
    Pečeni punjeni patlidžani s tilapijom i umakom od limuna

    Način pripreme: 1. Operite i osušite patlidžane. Dva patlidžana ispecite na vatri, sa svih strana. Preostala četiri patlidžana prerežite na polovice, ali ne sasvim do peteljke. Izdubite unutrašnjos...

  • Panirane školjke na mousseu od cvjetače i prženih indijskih oraščićaRecepti
    Panirane školjke na mousseu od cvjetače i prženih indijskih oraščića

    Način pripreme: 1. Školjkama uklonite ljušture. Meso narežite na kriške. 2. Narežite luk na sitno, a češnjak na tanke kriške. Poriluk i paprike narežite na vrlo tanke trakice i promiješajte. 3. U...

  • Tople marokanske salateRecepti
    Tople marokanske salate

    Način pripreme: 1. Za chermulu istucite kim, crvenu papriku, češanj češnjaka i sol. Dodajte narezani korijandar i dobro istucite. Postupno dodavajte maslinovo ulje, morate dobiti pastu. 2. Za sala...