Savršene čokoladne kocke

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 275 g čokolade
  • 275 g maslaca
  • 175 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 325 g šećera
  • 4 velika jaja
  • 80 g bijele čokolade
  • 80 g mliječne čokolade

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 190° C, a kalup obložite papirom za pečenje.
  • 2. Otopite čokoladu i maslac na pari.
  • 3. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, smjesu otopljene čokolade i maslaca pa ostavite da se malo ohladi.
  • 4. Zatim polako umiješajte jaja i brašno.
  • 5. Stavite komadiće čokolade i izlijte smjesu u kalup pa pecite u pećnici 15 – 20 minuta da se samo gornji dio zapeče a unutrašnji ostane ljepljiv.
  • 6. Kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohladi pa ga narežite na kocke i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve