Opis
1.Skuhajte rezance soba prema uputama na ambalaži. Kada su gotovo kuhani, stavite kelj, zimski grašak i mrkve u posudu i blanširajte ih. Ocijedite kada rezanci omekšaju.
2.Dodajte preostale sastojke u smjesu s rezancima, posolite i popaprite, dobro promiješajte i poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 300 g rezanaca soba
- 100 g kelja bez stabljike
- s narezanim ili natrganim listovima
- 150 g zimskog graška s odstranjenim vrhom i dnom i prerezanog po dužini
- 3 mrkve
- oguljene i narezane na trakice (upotrijebite gulilicu za povrće)
- 2 mlada luka
- očišćena i sitno nasjeckana
- 3 cm svježeg đumbira
- oguljenog i sitno narezanog
- 1 žličica ulja od sezama
- 2 žličice rižina octa
- 1.5 žličica umaka od soje
- sok od ½ limuna
- 1 list alga nori
- sitno narezan (prema želji)
- morska sol i svježe mljeveni papar