Opis
Način pripreme:
1. Dobro operite krumpire i uklonite s njih crne mrlje. Krumpire stavite u lonac sa slanom vodom i kuhajte 15 minuta.
2. Procijedite krumpire i vratite ih u lonac. Svaki krumpir prerežite na 2-3 komada, zalijte uljem i začinite solju i paprom. Kratko ih ispržite i pospite sitno narezanim koprom.
3. Filete bakalara ili koje druge bijele ribe pospite solju, paprom i curryjem, s obje strane. Svaki filet omotajte norijem (sjajnu stranu lista okrenite prema dolje). Krajeve štapića zalijepite vodom.
4. Dobro ugrijte tavu i ulijte žlicu maslinova ulja. Stavite riblje štapiće i pržite 5 minuta sa svake strane.
5. Za salatu narežite glavice cikorije na polovice i uklonite srčiku. Cikoriju narežite na tanko i stavite u posudu. Ogulite mandarine i naranču i narežite na sitno. I medvjeđi luk narežite na sitno. Sve pomiješajte u posudi i razmrvite po tome orahe. Začinite solju i maslinovim uljem. Dodajte skutu ili kremasti sir i prstohvat curryja. Dobro sve promiješajte.
6. Poslužite štapić ribe, pirjane krumpire i salatu od cikorije ukrašenu kriškama limuna.
Sastojci
Sastojci
- 600 g ružicastih krumpira
- 8 glavica cikorije
- 1 vezica medvjeđeg luka
- 4 mandarine
- 1 naranča
- 3 žlice sirovih oraha
- maslinovo ulje
- 4 žlice skute
- 2 žličice curryja
- 4 fileta bijele ribe
- 4 lista norija
- 1 vezica kopra
- 1 limun
- sol