Riblji štapići s norijem
Recept iz: Kasia Vermaire

Isprobajte recept Kasie Vermaire za riblje štapiće s norijem! Kombiniranjem norija, sušene jestive morske trave koja se koristi u japanskoj kuhinji, i ribljih štapića, Kasia nam predstavlja novu varijantu klasičnog jela.
Sastojci
- Sastojci
- 600 g ružicastih krumpira
- 8 glavica cikorije
- 1 vezica medvjeđeg luka
- 4 mandarine
- 1 naranča
- 3 žlice sirovih oraha
- maslinovo ulje
- 4 žlice skute
- 2 žličice curryja
- 4 fileta bijele ribe
- 4 lista norija
- 1 vezica kopra
- 1 limun
- sol
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Dobro operite krumpire i uklonite s njih crne mrlje. Krumpire stavite u lonac sa slanom vodom i kuhajte 15 minuta.
- 2. Procijedite krumpire i vratite ih u lonac. Svaki krumpir prerežite na 2-3 komada, zalijte uljem i začinite solju i paprom. Kratko ih ispržite i pospite sitno narezanim koprom.
- 3. Filete bakalara ili koje druge bijele ribe pospite solju, paprom i curryjem, s obje strane. Svaki filet omotajte norijem (sjajnu stranu lista okrenite prema dolje). Krajeve štapića zalijepite vodom.
- 4. Dobro ugrijte tavu i ulijte žlicu maslinova ulja. Stavite riblje štapiće i pržite 5 minuta sa svake strane.
- 5. Za salatu narežite glavice cikorije na polovice i uklonite srčiku. Cikoriju narežite na tanko i stavite u posudu. Ogulite mandarine i naranču i narežite na sitno. I medvjeđi luk narežite na sitno. Sve pomiješajte u posudi i razmrvite po tome orahe. Začinite solju i maslinovim uljem. Dodajte skutu ili kremasti sir i prstohvat curryja. Dobro sve promiješajte.
- 6. Poslužite štapić ribe, pirjane krumpire i salatu od cikorije ukrašenu kriškama limuna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)