Opis

Način pripreme:

1. Ribu očistite od središnje kosti, dobro je operite i ocijedite. Posložite je u posudi jednu na drugu, ali najviše dva reda, i posolite.

2.  Pospite svježim začinima, mljevenim paprom i naribanom koricom jednog limuna.

3. Ugrijte ulje dok ne počne lagano cvrčati. Ako ga dugo zagrijavate, može pregorjeti i postati gorko.

4. Ribu zalijte vrućim uljem. To napravite polako i najbolje da posudu stavite u lim ili u sudoper jer vruće ulje prska u dodiru s hladom ribom.

5. Na kraju ribu prelijte limunovim sokom i ostavite u hladnjaku preko noći.

Sastojci

Potrebni sastojci za 4-6 obroka:

  • 500 g svježe sitnije ribe (poput srdele ili inćuna) sol po želji
  • sol po želji
  • svježi origano
  • majčina dušica ili bosiljak po želji
  • 2 limun
  • 1 žličica mješavine papra
  • 1 šalica suncokretova ulja

Povezani recepti