Riba na mediteranski
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealno je jelo za ukusan ljetni ručak.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 4-6 obroka:500 g svježe sitnije ribe (poput srdele ili inćuna) sol po želji sol po želji svježi origano majčina dušica ili bosiljak po želji 2 limun 1 žličica mješavine papra 1 šalica suncokretova ulja
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Ribu očistite od središnje kosti, dobro je operite i ocijedite. Posložite je u posudi jednu na drugu, ali najviše dva reda, i posolite.
- 2. Pospite svježim začinima, mljevenim paprom i naribanom koricom jednog limuna.
- 3. Ugrijte ulje dok ne počne lagano cvrčati. Ako ga dugo zagrijavate, može pregorjeti i postati gorko.
- 4. Ribu zalijte vrućim uljem. To napravite polako i najbolje da posudu stavite u lim ili u sudoper jer vruće ulje prska u dodiru s hladom ribom.
- 5. Na kraju ribu prelijte limunovim sokom i ostavite u hladnjaku preko noći.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)