Riba na mediteranski
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealno je jelo za ukusan ljetni ručak.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 4-6 obroka:500 g svježe sitnije ribe (poput srdele ili inćuna) sol po želji sol po želji svježi origano majčina dušica ili bosiljak po želji 2 limun 1 žličica mješavine papra 1 šalica suncokretova ulja
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Ribu očistite od središnje kosti, dobro je operite i ocijedite. Posložite je u posudi jednu na drugu, ali najviše dva reda, i posolite.
- 2. Pospite svježim začinima, mljevenim paprom i naribanom koricom jednog limuna.
- 3. Ugrijte ulje dok ne počne lagano cvrčati. Ako ga dugo zagrijavate, može pregorjeti i postati gorko.
- 4. Ribu zalijte vrućim uljem. To napravite polako i najbolje da posudu stavite u lim ili u sudoper jer vruće ulje prska u dodiru s hladom ribom.
- 5. Na kraju ribu prelijte limunovim sokom i ostavite u hladnjaku preko noći.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom
Recepti Curtis Stone
Kilpatrick od kamenica
Recepti Luca Ciano
Panirani sendviči s mozzarellom i prosciuttom di Parma
Recepti Luca Ciano
Crni rižoto s proseccom, kozicama i limetom
Recepti Luca Ciano
Tagliatelle s umakom od prosecca i dimljenog lososa
Recepti Luca Ciano
Tart od rajčica, karameliziranog luka i inćuna
Recepti Luca Ciano
Bakalar s umakom od crnog češnjaka, stracciatellom i prosciuttom di Parma