Opis
Način pripreme:
1. Ribu očistite od središnje kosti, dobro je operite i ocijedite. Posložite je u posudi jednu na drugu, ali najviše dva reda, i posolite.
2. Pospite svježim začinima, mljevenim paprom i naribanom koricom jednog limuna.
3. Ugrijte ulje dok ne počne lagano cvrčati. Ako ga dugo zagrijavate, može pregorjeti i postati gorko.
4. Ribu zalijte vrućim uljem. To napravite polako i najbolje da posudu stavite u lim ili u sudoper jer vruće ulje prska u dodiru s hladom ribom.
5. Na kraju ribu prelijte limunovim sokom i ostavite u hladnjaku preko noći.
Sastojci
Potrebni sastojci za 4-6 obroka:
- 500 g svježe sitnije ribe (poput srdele ili inćuna) sol po želji
- sol po želji
- svježi origano
- majčina dušica ili bosiljak po želji
- 2 limun
- 1 žličica mješavine papra
- 1 šalica suncokretova ulja