Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealno je jelo za ukusan ljetni ručak.

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 4-6 obroka:500 g svježe sitnije ribe (poput srdele ili inćuna) sol po želji sol po želji svježi origano majčina dušica ili bosiljak po želji 2 limun 1 žličica mješavine papra 1 šalica suncokretova ulja

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Ribu očistite od središnje kosti, dobro je operite i ocijedite. Posložite je u posudi jednu na drugu, ali najviše dva reda, i posolite.
  • 2.  Pospite svježim začinima, mljevenim paprom i naribanom koricom jednog limuna.
  • 3. Ugrijte ulje dok ne počne lagano cvrčati. Ako ga dugo zagrijavate, može pregorjeti i postati gorko.
  • 4. Ribu zalijte vrućim uljem. To napravite polako i najbolje da posudu stavite u lim ili u sudoper jer vruće ulje prska u dodiru s hladom ribom.
  • 5. Na kraju ribu prelijte limunovim sokom i ostavite u hladnjaku preko noći.

Povezani recepti

Vidi sve