Punjena mocca torta
Recept iz: Michela Chiappa
Kremasto umijesite žumanjke, maslac i šećer. Maslac mora biti na sobnoj temperaturi.
Otopite pola kave u 3 žlice vruće vode u maloj zdjeli i umiješajte u smjesu s jajima.
U drugoj posudi rastopite preostalu kavu u 100 ml vruće vode. Ulijte u plitku posudu s vinjakom i amarettom. Promiješajte i ostavite sa strane.
Obložite kalup za pečenje kruha dimenzija 10 x 20 cm prozirnom prianjajućom folijom tako da ostane dovoljno folije preko ruba da njome možete prekriti kolač odozgo.
Kratko umočite piškote s obje strane, jednu po jednu, u mješavinu kave i alkohola. Pazite da ne upiju previše tekućine.
Poslažite ih na dno kalupa za pečenje, jednu do druge.
Stavite polovicu kremaste smjese u kalup i prekrijte slojem namočenih keksa.
Prekrijte preostalom folijom i stavite u hladnjak da se hladi 30 minuta do sat vremena.
Kada je kolač spreman za posluživanje, tostirajte listiće badema u suhoj tavi na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne dobiju zlaćanu boju.
Okrenite kolač na pladanj za posluživanje.
Istucite vrhnje da postane lagano i prozračno te premažite po kolaču.
Ukrasite listićima badema tako da ih posložite kao ježeve bodlje.
Sastojci
- Sastojci8 vrhom punih žlica kvalitetne instant-kave 100 ml vinjaka 100 ml amaretta 200 g piškota 100 g listića badema 300 ml vrhnja za šlagStandardni sastojci4 žumanjka srednje velikih jaja 175 g nezasoljenog maslaca sobne temperature 175 g sitnog kristalnog šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini
Recepti Michela Chiappa
Hrskava palenta sa sirom