Punjena mocca torta

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.

Sastojci

  • 8 vrhom punih žlica kvalitetne instant-kave
  • 100 ml vinjaka
  • 100 ml amaretta
  • 200 g piškota
  • 100 g listića badema
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • Standardni sastojci:
  • 4 žumanjka srednje velikih jaja
  • 175 g nezasoljenog maslaca sobne temperature
  • 175 g sitnog kristalnog šećera

Priprema

  • Kremasto umijesite žumanjke, maslac i šećer. Maslac mora biti na sobnoj temperaturi.
  • Otopite pola kave u 3 žlice vruće vode u maloj zdjeli i umiješajte u smjesu s jajima.
  • U drugoj posudi rastopite preostalu kavu u 100 ml vruće vode. Ulijte u plitku posudu s vinjakom i amarettom. Promiješajte i ostavite sa strane.
  • Obložite kalup za pečenje kruha dimenzija 10 x 20 cm prozirnom prianjajućom folijom tako da ostane dovoljno folije preko ruba da njome možete prekriti kolač odozgo.
  • Kratko umočite piškote s obje strane, jednu po jednu, u mješavinu kave i alkohola. Pazite da ne upiju previše tekućine.
  • Poslažite ih na dno kalupa za pečenje, jednu do druge.
  • Stavite polovicu kremaste smjese u kalup i prekrijte slojem namočenih keksa.
  • Prekrijte preostalom folijom i stavite u hladnjak da se hladi 30 minuta do sat vremena.
  • Kada je kolač spreman za posluživanje, tostirajte listiće badema u suhoj tavi na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne dobiju zlaćanu boju.
  • Okrenite kolač na pladanj za posluživanje.
  • Istucite vrhnje da postane lagano i prozračno te premažite po kolaču.
  • Ukrasite listićima badema tako da ih posložite kao ježeve bodlje.

Povezani recepti

Vidi sve