Opis
Kremasto umijesite žumanjke, maslac i šećer. Maslac mora biti na sobnoj temperaturi.
Otopite pola kave u 3 žlice vruće vode u maloj zdjeli i umiješajte u smjesu s jajima.
U drugoj posudi rastopite preostalu kavu u 100 ml vruće vode. Ulijte u plitku posudu s vinjakom i amarettom. Promiješajte i ostavite sa strane.
Obložite kalup za pečenje kruha dimenzija 10 x 20 cm prozirnom prianjajućom folijom tako da ostane dovoljno folije preko ruba da njome možete prekriti kolač odozgo.
Kratko umočite piškote s obje strane, jednu po jednu, u mješavinu kave i alkohola. Pazite da ne upiju previše tekućine.
Poslažite ih na dno kalupa za pečenje, jednu do druge.
Stavite polovicu kremaste smjese u kalup i prekrijte slojem namočenih keksa.
Prekrijte preostalom folijom i stavite u hladnjak da se hladi 30 minuta do sat vremena.
Kada je kolač spreman za posluživanje, tostirajte listiće badema u suhoj tavi na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne dobiju zlaćanu boju.
Okrenite kolač na pladanj za posluživanje.
Istucite vrhnje da postane lagano i prozračno te premažite po kolaču.
Ukrasite listićima badema tako da ih posložite kao ježeve bodlje.
Sastojci
Sastojci
- 8 vrhom punih žlica kvalitetne instant-kave
- 100 ml vinjaka
- 100 ml amaretta
- 200 g piškota
- 100 g listića badema
- 300 ml vrhnja za šlag
Standardni sastojci
- 4 žumanjka srednje velikih jaja
- 175 g nezasoljenog maslaca sobne temperature
- 175 g sitnog kristalnog šećera