Punjena mocca torta

Kremasto umijesite žumanjke, maslac i šećer. Maslac mora biti na sobnoj temperaturi.

Otopite pola kave u 3 žlice vruće vode u maloj zdjeli i umiješajte u smjesu s jajima.

U drugoj posudi rastopite preostalu kavu u 100 ml vruće vode. Ulijte u plitku posudu s vinjakom i amarettom. Promiješajte i ostavite sa strane.

Obložite kalup za pečenje kruha dimenzija 10 x 20 cm prozirnom prianjajućom folijom tako da ostane dovoljno folije preko ruba da njome možete prekriti kolač odozgo.

Kratko umočite piškote s obje strane, jednu po jednu, u mješavinu kave i alkohola. Pazite da ne upiju previše tekućine.

Poslažite ih na dno kalupa za pečenje, jednu do druge.

Stavite polovicu kremaste smjese u kalup i prekrijte slojem namočenih keksa.

Prekrijte preostalom folijom i stavite u hladnjak da se hladi 30 minuta do sat vremena.

Kada je kolač spreman za posluživanje, tostirajte listiće badema u suhoj tavi na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne dobiju zlaćanu boju.

Okrenite kolač na pladanj za posluživanje.

Istucite vrhnje da postane lagano i prozračno te premažite po kolaču.

Ukrasite listićima badema tako da ih posložite kao ježeve bodlje.

Sastojci

  • Sastojci8 vrhom punih žlica kvalitetne instant-kave 100 ml vinjaka 100 ml amaretta 200 g piškota 100 g listića badema 300 ml vrhnja za šlagStandardni sastojci4 žumanjka srednje velikih jaja 175 g nezasoljenog maslaca sobne temperature 175 g sitnog kristalnog šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve