Božana Katsarova pobjednica je treće sezone bugarskog Masterchefa. Hranu doživljava kao umjetnost i način izražavanja, a u svojoj kulinarskoj emisiji Nova balkanska kuhinja s Božanom gledateljima predstavlja svoju viziju balkanskih specijaliteta.

Sastojci

  • 490 g brašna
  • 360 ml svježeg mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 žlica soli
  • 2 žlice šećera
  • 60 ml rastopljenog maslaca
  • 100 g krem sira
  • 100 keksića od kakaa
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • kokosov maslac
  • 30 g čokolade
  • 50 ml vrhnja
  • 10 g maslaca
  • 1 šaka smrznutih malina l
  • iči iz konzerve za ukras

Priprema

  • 1. U posudu ubacite brašno, sodu, sol i šećer. Promiješajte i dodajte svježe mlijeko i jaja. Miješajte do homogenosti. Na kraju dodajte rastopljeni maslac i promiješajte. Smjesa mora biti ljepljiva. Stavite je u slastičarsku vrećicu s zvjezdastim nastavkom.
  • 2. Za nadjev stavite krem sir u manju posudu. Dodajte prethodno nakidane kekse od kakaa i smeđi šećer. Promiješajte. Dodajte borovnice i ponovno promiješajte. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim nastavkom.
  • 3. Ugrijte gril-tavu i u njoj rastopite 1 punu žlicu kokosova maslaca. Istisnite smjesu za pogače (oko 2 žlice) u obliku malih krugova. Pržite dok ne porumene s obje strane.
  • 4. Svaku pogaču napunite nadjevom tako da ga ubrizgate sa strane.
  • 5. Tekuće vrhnje ulijte u lonac i dodajte 10 g maslaca. Ugrijte. U posudu dodajte sitno narezanu čokoladu. Zalijte vrućim vrhnjem i promiješajte dok se ne rastopi. Dodajte zamrznute maline i nastavite miješati dok se smjesa ne ohladi.
  • 6. Svaku pogaču do pola umočite u čokoladni ganaš, a zatim i u usitnjene kekse od kakaa. Pogačice posložite na tanak slon nadjeva od krem sira. Ukrasite komadima ličija iz konzerve umočene u čokoladni ganaš.

Povezani recepti

Vidi sve