Pogače (Vafli)
Recept iz: Božana Katsarova
1. U posudu ubacite brašno, sodu, sol i šećer. Promiješajte i dodajte svježe mlijeko i jaja. Miješajte do homogenosti. Na kraju dodajte rastopljeni maslac i promiješajte. Smjesa mora biti ljepljiva. Stavite je u slastičarsku vrećicu s zvjezdastim nastavkom.
2. Za nadjev stavite krem sir u manju posudu. Dodajte prethodno nakidane kekse od kakaa i smeđi šećer. Promiješajte. Dodajte borovnice i ponovno promiješajte. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu s glatkim nastavkom.
3. Ugrijte gril-tavu i u njoj rastopite 1 punu žlicu kokosova maslaca. Istisnite smjesu za pogače (oko 2 žlice) u obliku malih krugova. Pržite dok ne porumene s obje strane.
4. Svaku pogaču napunite nadjevom tako da ga ubrizgate sa strane.
5. Tekuće vrhnje ulijte u lonac i dodajte 10 g maslaca. Ugrijte. U posudu dodajte sitno narezanu čokoladu. Zalijte vrućim vrhnjem i promiješajte dok se ne rastopi. Dodajte zamrznute maline i nastavite miješati dok se smjesa ne ohladi.
6. Svaku pogaču do pola umočite u čokoladni ganaš, a zatim i u usitnjene kekse od kakaa. Pogačice posložite na tanak slon nadjeva od krem sira. Ukrasite komadima ličija iz konzerve umočene u čokoladni ganaš.
Sastojci
- Sastojci490 g brašna 360 ml svježeg mlijeka 2 jaja 1 žlica sode bikarbone 1 žlica soli 2 žlice šećera 60 ml rastopljenog maslaca 100 g krem sira 100 keksića od kakaa 1 žlica smeđeg šećera kokosov maslac 30 g čokolade 50 ml vrhnja 10 g maslaca 1 šaka smrznutih malina liči iz konzerve za ukras
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Božana Katsarova
Pileća juha s povrćem
Recepti Božana Katsarova
Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve
Recepti Božana Katsarova
Keksići od sira i pečene marinirane paprike
Recepti Božana Katsarova
Krem-karamel
Recepti Božana Katsarova
Svinjeći đuveč
Recepti Božana Katsarova
Miš-maš
Recepti Božana Katsarova
Humus
Recepti Božana Katsarova
Zelena salata s palentom
Recepti Božana Katsarova
Buncek s umakom gravy
Recepti Božana Katsarova
Marinirane kruške s mousseom od mascarponea