Pjenica od čokolade
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 65 g svježeg mlijeka
- 250 g vrhnja za kuhanje životinjskog porijekla
- 150 g crne čokolade (70%)
- 100 g svježeg mlijeka
- 25 g glukoznog sirupa
- 130 g crne čokolade (70%)
- 30 g svježih malina
- svježe maline
- listići mente
- crna čokolada
Priprema
- 1. Za pjenicu zagrijte mlijeko i njime zalijte čokoladu. Promiješajte da dobijete ravnomjernu smjesu. Istucite vrhnje u pjenu. Pažljivo miješajte istučeno vrhnje i čokoladnu smjesu (čokolada treba biti ispod 35 stupnjeva). Raspodijelite smjesu u 4 čaše i stavite u hladnjak.
- 2. Za umak zagrijte mlijeko i glukozu. Promiješajte da se glukoza otopi i zalijte crnu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Isjeckajte maline i umiješajte ih u čokoladni umak.
- 3. Razdijelite umak u čaše po ohlađenoj pjenici. Ukrasite cijelim svježim malinama, listićima mente i naribanom crnom čokoladom.
- 4. Ako imate zamrznutih malina, napravite od njih pire i dodajte ga čokoladnom umaku. Možete koristiti kupine, borovnice ili druge plodove po izboru.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća