Opis
Način pripreme:
1. Za pjenicu zagrijte mlijeko i njime zalijte čokoladu. Promiješajte da dobijete ravnomjernu smjesu. Istucite vrhnje u pjenu. Pažljivo miješajte istučeno vrhnje i čokoladnu smjesu (čokolada treba biti ispod 35 stupnjeva). Raspodijelite smjesu u 4 čaše i stavite u hladnjak.
2. Za umak zagrijte mlijeko i glukozu. Promiješajte da se glukoza otopi i zalijte crnu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Isjeckajte maline i umiješajte ih u čokoladni umak.
3. Razdijelite umak u čaše po ohlađenoj pjenici. Ukrasite cijelim svježim malinama, listićima mente i naribanom crnom čokoladom.
Savjet:
Ako imate zamrznutih malina, napravite od njih pire i dodajte ga čokoladnom umaku. Možete koristiti kupine, borovnice ili druge plodove po izboru.
Sastojci
Za čokoladnu pjenicu
- 65 g svježeg mlijeka
- 250 g vrhnja za kuhanje životinjskog porijekla
- 150 g crne čokolade (70%)
Za čokoladni umak s malinama
- 100 g svježeg mlijeka
- 25 g glukoznog sirupa
- 130 g crne čokolade (70%)
- 30 g svježih malina
Za posluživanje
- svježe maline
- listići mente
- crna čokolada