Pjenica od čokolade
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 65 g svježeg mlijeka
- 250 g vrhnja za kuhanje životinjskog porijekla
- 150 g crne čokolade (70%)
- 100 g svježeg mlijeka
- 25 g glukoznog sirupa
- 130 g crne čokolade (70%)
- 30 g svježih malina
- svježe maline
- listići mente
- crna čokolada
Priprema
- 1. Za pjenicu zagrijte mlijeko i njime zalijte čokoladu. Promiješajte da dobijete ravnomjernu smjesu. Istucite vrhnje u pjenu. Pažljivo miješajte istučeno vrhnje i čokoladnu smjesu (čokolada treba biti ispod 35 stupnjeva). Raspodijelite smjesu u 4 čaše i stavite u hladnjak.
- 2. Za umak zagrijte mlijeko i glukozu. Promiješajte da se glukoza otopi i zalijte crnu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Isjeckajte maline i umiješajte ih u čokoladni umak.
- 3. Razdijelite umak u čaše po ohlađenoj pjenici. Ukrasite cijelim svježim malinama, listićima mente i naribanom crnom čokoladom.
- 4. Ako imate zamrznutih malina, napravite od njih pire i dodajte ga čokoladnom umaku. Možete koristiti kupine, borovnice ili druge plodove po izboru.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom