Opis

Način pripreme:

1. Za pjenicu zagrijte mlijeko i njime zalijte čokoladu. Promiješajte da dobijete ravnomjernu smjesu. Istucite vrhnje u pjenu. Pažljivo miješajte istučeno vrhnje i čokoladnu smjesu (čokolada treba biti ispod 35 stupnjeva). Raspodijelite smjesu u 4 čaše i stavite u hladnjak.

2. Za umak zagrijte mlijeko i glukozu. Promiješajte da se glukoza otopi i zalijte crnu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Isjeckajte maline i umiješajte ih u čokoladni umak.

3. Razdijelite umak u čaše po ohlađenoj pjenici. Ukrasite cijelim svježim malinama, listićima mente i naribanom crnom čokoladom.  

Savjet:

Ako imate zamrznutih malina, napravite od njih pire i dodajte ga čokoladnom umaku. Možete koristiti kupine, borovnice ili druge plodove po izboru.

Sastojci

Za čokoladnu pjenicu

  • 65 g svježeg mlijeka
  • 250 g vrhnja za kuhanje životinjskog porijekla
  • 150 g crne čokolade (70%)

Za čokoladni umak s malinama

  • 100 g svježeg mlijeka
  • 25 g glukoznog sirupa
  • 130 g crne čokolade (70%)
  • 30 g svježih malina

Za posluživanje

  • svježe maline
  • listići mente
  • crna čokolada

Povezani recepti