Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 65 g svježeg mlijeka
  • 250 g vrhnja za kuhanje životinjskog porijekla
  • 150 g crne čokolade (70%)
  • 100 g svježeg mlijeka
  • 25 g glukoznog sirupa
  • 130 g crne čokolade (70%)
  • 30 g svježih malina
  • svježe maline
  • listići mente
  • crna čokolada

Priprema

  • 1. Za pjenicu zagrijte mlijeko i njime zalijte čokoladu. Promiješajte da dobijete ravnomjernu smjesu. Istucite vrhnje u pjenu. Pažljivo miješajte istučeno vrhnje i čokoladnu smjesu (čokolada treba biti ispod 35 stupnjeva). Raspodijelite smjesu u 4 čaše i stavite u hladnjak.
  • 2. Za umak zagrijte mlijeko i glukozu. Promiješajte da se glukoza otopi i zalijte crnu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  • Isjeckajte maline i umiješajte ih u čokoladni umak.
  • 3. Razdijelite umak u čaše po ohlađenoj pjenici. Ukrasite cijelim svježim malinama, listićima mente i naribanom crnom čokoladom.  
  • 4. Ako imate zamrznutih malina, napravite od njih pire i dodajte ga čokoladnom umaku. Možete koristiti kupine, borovnice ili druge plodove po izboru.

Povezani recepti

Vidi sve