Pitta kruščIćI sa začinjenom janjetinom
Recept iz: Rachel Allen
- Izlijte maslinovo ulje u veliku tavu na najjaču vatru i, kada se zagrije, dodajte luk i češnjak te začinite solju i paprom.
- Pržite uz često miješanje šest do osam minuta ili dok luk nije ispečen i zlatan na rubovima.
- Dodajte začine i mljeveno meso te pecite 4 – 5 minuta ili dok mljeveno meso ne izgubi sirovu boju. Ubacite krumpire i 50 ml vode, a zatim prekrijte poklopcem, smanjite vatru na srednje jaku i dinstajte osam do deset minuta ili dok krumpiri nisu blago omekšali, zatim dodajte grašak i kuhajte otkriveno još dvije minute.
- Malo prije nego što je meso spremno, istostirajte pitte i grčki jogurt ulijte u zdjelicu za posluživanje.
- Začinite pečenu janjetinu i poslužite s tostiranim kruščićima pitta i zdjelicom jogurta.
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk (oguljen i nasjeckan)
- 1 veliki češanj češnjaka (oguljen i zdrobljen ili fino nariban=
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica mljevenog kima
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 450 g mljevene janjetine
- 225 g krumpira (oguljenih i nasjeckanih na kockice od 5 mm)
- 75 g zamrznutoga graška
- 4 – 6 kruščića pitta
- 150 ml grčkog jogurta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rachel Allen
Salata od komorača, grejpfruta i fete
Recepti Rachel Allen
Španjolske školjke
Recepti Rachel Allen
Torta od jagoda i nektarina
Recepti Rachel Allen
Tarka dahl
Recepti Rachel Allen
Piletina biryani
Recepti Rachel Allen
Nered od manga i malina
Recepti Rachel Allen
Huevos rancheros
Recepti Rachel Allen
Fattoush
Recepti Rachel Allen
Orašasta salata s kvinojom
Recepti Rachel Allen
Pečena guska s tradicionalnim nadjevom od krumpira i jabuka