Opis

  1. Izlijte maslinovo ulje u veliku tavu na najjaču vatru i, kada se zagrije, dodajte luk i češnjak te začinite solju i paprom.
  2. Pržite uz često miješanje šest do osam minuta ili dok luk nije ispečen i zlatan na rubovima.
  3. Dodajte začine i mljeveno meso te pecite 4 – 5 minuta ili dok mljeveno meso ne izgubi sirovu boju. Ubacite krumpire i 50 ml vode, a zatim prekrijte poklopcem, smanjite vatru na srednje jaku i dinstajte osam do deset minuta ili dok krumpiri nisu blago omekšali, zatim dodajte grašak i kuhajte otkriveno još dvije minute.
  4. Malo prije nego što je meso spremno, istostirajte pitte i grčki jogurt ulijte u zdjelicu za posluživanje.
  5. Začinite pečenu janjetinu i poslužite s tostiranim kruščićima pitta i zdjelicom jogurta.

 

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk (oguljen i nasjeckan)
  • 1 veliki češanj češnjaka (oguljen i zdrobljen ili fino nariban=
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 450 g mljevene janjetine
  • 225 g krumpira (oguljenih i nasjeckanih na kockice od 5 mm)
  • 75 g zamrznutoga graška
  • 4 – 6 kruščića pitta
  • 150 ml grčkog jogurta

Povezani recepti