Povezane emisije:Velika britanska pustolovina Jamesa MartinaUključite se: Ponedjeljak 20 Rujan u 10:00 | Ponedjeljak 20 Rujan u 18:00

Opis

  1. Marinirajte piletinu. Posložite piletinu u zatvorenu posudu i dodajte češnjak, đumbir, čili prah, garam masalu i sok limuna. Izmiješajte, pokrijte i hladite do 2 sata u hladnjaku.
  2. Kada se piletina ohladi, izvadite iz hladnjaka , temperirajte do sobne temperature.
  3. Za umak zagrijte ulje na velikoj tavi na srednjoj do jakoj vatri. Kada se zagrije dodajte sjeckani luk.
  4. Kuhajte oko 8 minuta na srednjoj vatri, miješajte dok luk ne omekša i zarumeni se.
  5. Dodajte štapiće cimeta, lovorove listove i sjemenke kardamoma te nastaviti pržiti minutu neprestano miješajući.
  6. Dodajte čili prah, garam masalu i listove piskavice te pržiti još minutu uz miješanje.
  7. Pojačajte temperaturu te dodajte piletinu, posolite.
  8. Piletinu dodajte luku i začiniti i pržiti 5 minuta dok ne promijeni boju, zatim dodajte konzerviranu i svježu rajčicu. Miješajte i začinite, smanjiti vatru i kuhajte 20 minuta.
  9. Piletina bi trebala biti kuhana no provjerite tako da zarežete najveći komad; u sredini meso ne bi smjelo biti ružičasto.
  10. Sniziti temperaturu na najniže te umiješajte šećer, vrhnje i korijander (ostaviti malu količinu sa strane), kuhajte1-2 minute dok se ne ugrije.
  11. Kušajte, još začinite po potrebi, dodajte ostatak korijandera te servirajte s toplim naan kruhom.

Sastojci

  • 4 oguljena, otkoštena pileća prsa, narezana na komade od 3cm
  • 2 režnja češnjaka, zgnječena s 1 jušnom žlicom soli
  • 4cm svježeg komada đumbira, nariban
  • 1½ jušne žlice blagog čili praha
  • 2 jušne žlice garam masala-e
  • Sok od 1 limuna

Za umak:

  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, fino nasjeckan
  • 2 štapića cimeta
  • 2 lovorova lista
  • 5 sjemenke kardamoma, lagano zgnječenih
  • 2 jušne žlice blagog čili praha
  • 4 jušne žlice garam masala-e
  • 3 jušne žlice svježeg lišća fenugreek-a (piskavice), fino nasjeckan ( ili 1 jušna žlica sušenog)
  • Morska sol i svježe mljeven crni papar
  • 400g konzervirane sjeckane rajčice
  • 1 velika, svježa rajčica, nasjeckana na kriške od 2cm
  • 2 jušne žlice sitnog smeđeg šećera
  • 75ml (2½fl oz) vrhnja
  • Mali svežanj korijandera, fino nasjeckan

Servirati uz:

  • Naan kruh, zagrijati prema uputama na pakiranju

Povezani recepti