Špageti bolonjeze s grahom

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

Sastojci

  • 100 g dimljene pancete narezane na deblje komade
  • 1 oguljena mrkva
  • 1 štapić celera
  • 1 kg kvalitetne mljevene junetine
  • 2 kocke za juhu od junetine iz biološkog uzgoja
  • čaša crnog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 luk
  • 140 g koncentrata od rajčica
  • 500 ml ključale vode
  • 400 g graha šarenca
  • 400 g bijeloga graha
  • sitna sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • 1. Pripremite sastojke tako što ćete sitno nasjeckati pancetu, mrkvu, celer i luk.
  • 2. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te pržite pancetu 2-3 minute dok ne postane hrskava.
  • 3. Umiješajte luk, mrkvu i celer te pustite da se pirja 10 minuta ili dok ne omekša.
  • 4. U tavu dodajte junetinu te povremeno promiješajte dok sva ne dobije smećkastu boju.
  • 5. Ulijte vino i miješajte 2 minute dok alkohol ne ispari.
  • 6. Umiješajte koncentrat rajčice i dodajte 500 ml vrele vode.
  • 7. Umrvite kocke za juhu,dodajte lovorove listove i sve promiješajte.
  • 8. Ostavite da se krčka, poklopljeno na laganoj vatri, 1 h. Ocijedite i isperite grah te dodajte u tavu. Poklopite i ostavite da se krčka još jedan sat (ukupno 2 h kuhanja) kako bi se okusi intenzivirali, a junetina omekšala.
  • 9. Prije posluživanja izvadite lovorove listove.

Povezani recepti

Vidi sve