Opis
Pripremite sastojke tako što ćete sitno nasjeckati pancetu, mrkvu, celer i luk.
Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te pržite pancetu 2-3 minute dok ne postane hrskava.
Umiješajte luk, mrkvu i celer te pustite da se pirja 10 minuta ili dok ne omekša.
U tavu dodajte junetinu te povremeno promiješajte dok sva ne dobije smećkastu boju.
Ulijte vino i miješajte 2 minute dok alkohol ne ispari.
Umiješajte koncentrat rajčice i dodajte 500 ml vrele vode.
Umrvite kocke za juhu,dodajte lovorove listove i sve promiješajte.
Ostavite da se krčka, poklopljeno na laganoj vatri, 1 h. Ocijedite i isperite grah te dodajte u tavu. Poklopite i ostavite da se krčka još jedan sat (ukupno 2 h kuhanja) kako bi se okusi intenzivirali, a junetina omekšala.
Prije posluživanja izvadite lovorove listove.
Sastojci
Sastojci
- 100 g dimljene pancete narezane na deblje komade
- 1 oguljena mrkva
- 1 štapića celera
- 1 kg kvalitetne mljevene junetine
- 2 kocke za juhu od junetine iz biološkog uzgoja
- čaša crnog vina
- 2 lovorova lista
- 1 luk
- 140 g koncentrata od rajčica
- 500 ml ključale vode
- 1 limenka od 400 g graha šarenca
- 1 limenka od 400 g bijeloga graha
- sitna sol i svježe mljeveni crni papar