Špageti bolonjeze s grahom
Recept iz: Michela Chiappa
Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.
Sastojci
- 100 g dimljene pancete narezane na deblje komade
- 1 oguljena mrkva
- 1 štapić celera
- 1 kg kvalitetne mljevene junetine
- 2 kocke za juhu od junetine iz biološkog uzgoja
- čaša crnog vina
- 2 lovorova lista
- 1 luk
- 140 g koncentrata od rajčica
- 500 ml ključale vode
- 400 g graha šarenca
- 400 g bijeloga graha
- sitna sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- 1. Pripremite sastojke tako što ćete sitno nasjeckati pancetu, mrkvu, celer i luk.
- 2. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te pržite pancetu 2-3 minute dok ne postane hrskava.
- 3. Umiješajte luk, mrkvu i celer te pustite da se pirja 10 minuta ili dok ne omekša.
- 4. U tavu dodajte junetinu te povremeno promiješajte dok sva ne dobije smećkastu boju.
- 5. Ulijte vino i miješajte 2 minute dok alkohol ne ispari.
- 6. Umiješajte koncentrat rajčice i dodajte 500 ml vrele vode.
- 7. Umrvite kocke za juhu,dodajte lovorove listove i sve promiješajte.
- 8. Ostavite da se krčka, poklopljeno na laganoj vatri, 1 h. Ocijedite i isperite grah te dodajte u tavu. Poklopite i ostavite da se krčka još jedan sat (ukupno 2 h kuhanja) kako bi se okusi intenzivirali, a junetina omekšala.
- 9. Prije posluživanja izvadite lovorove listove.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom