Špageti bolonjeze s grahom

Špageti bolonjeze s grahom

Opis

Pripremite sastojke tako što ćete sitno nasjeckati pancetu, mrkvu, celer i luk.

Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te pržite pancetu 2-3 minute dok ne postane hrskava.

Umiješajte luk, mrkvu i celer te pustite da se pirja 10 minuta ili dok ne omekša.

U tavu dodajte junetinu te povremeno promiješajte dok sva ne dobije smećkastu boju.

Ulijte vino i miješajte 2 minute dok alkohol ne ispari.

Umiješajte koncentrat rajčice i dodajte 500 ml vrele vode.

Umrvite kocke za juhu,dodajte lovorove listove i sve promiješajte.

Ostavite da se krčka, poklopljeno na laganoj vatri, 1 h. Ocijedite i isperite grah te dodajte u tavu. Poklopite i ostavite da se krčka još jedan sat (ukupno 2 h kuhanja) kako bi se okusi intenzivirali, a junetina omekšala.

Prije posluživanja izvadite lovorove listove.

Sastojci

Sastojci

  • 100 g dimljene pancete narezane na deblje komade
  • 1 oguljena mrkva
  • 1 štapića celera
  • 1 kg kvalitetne mljevene junetine
  • 2 kocke za juhu od junetine iz biološkog uzgoja
  • čaša crnog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 luk
  • 140 g koncentrata od rajčica
  • 500 ml ključale vode
  • 1 limenka od 400 g graha šarenca
  • 1 limenka od 400 g bijeloga graha
  • sitna sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti