Špageti bolonjeze s grahom

Pripremite sastojke tako što ćete sitno nasjeckati pancetu, mrkvu, celer i luk.

Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te pržite pancetu 2-3 minute dok ne postane hrskava.

Umiješajte luk, mrkvu i celer te pustite da se pirja 10 minuta ili dok ne omekša.

U tavu dodajte junetinu te povremeno promiješajte dok sva ne dobije smećkastu boju.

Ulijte vino i miješajte 2 minute dok alkohol ne ispari.

Umiješajte koncentrat rajčice i dodajte 500 ml vrele vode.

Umrvite kocke za juhu,dodajte lovorove listove i sve promiješajte.

Ostavite da se krčka, poklopljeno na laganoj vatri, 1 h. Ocijedite i isperite grah te dodajte u tavu. Poklopite i ostavite da se krčka još jedan sat (ukupno 2 h kuhanja) kako bi se okusi intenzivirali, a junetina omekšala.

Prije posluživanja izvadite lovorove listove.

Sastojci

  • Sastojci100 g dimljene pancete narezane na deblje komade 1 oguljena mrkva 1 štapića celera 1 kg kvalitetne mljevene junetine 2 kocke za juhu od junetine iz biološkog uzgoja čaša crnog vina 2 lovorova lista 1 luk 140 g koncentrata od rajčica 500 ml ključale vode 1 limenka od 400 g graha šarenca 1 limenka od 400 g bijeloga graha sitna sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve