Špageti bolonjeze s grahom
Recept iz: Michela Chiappa
Pripremite sastojke tako što ćete sitno nasjeckati pancetu, mrkvu, celer i luk.
Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te pržite pancetu 2-3 minute dok ne postane hrskava.
Umiješajte luk, mrkvu i celer te pustite da se pirja 10 minuta ili dok ne omekša.
U tavu dodajte junetinu te povremeno promiješajte dok sva ne dobije smećkastu boju.
Ulijte vino i miješajte 2 minute dok alkohol ne ispari.
Umiješajte koncentrat rajčice i dodajte 500 ml vrele vode.
Umrvite kocke za juhu,dodajte lovorove listove i sve promiješajte.
Ostavite da se krčka, poklopljeno na laganoj vatri, 1 h. Ocijedite i isperite grah te dodajte u tavu. Poklopite i ostavite da se krčka još jedan sat (ukupno 2 h kuhanja) kako bi se okusi intenzivirali, a junetina omekšala.
Prije posluživanja izvadite lovorove listove.
Sastojci
- Sastojci100 g dimljene pancete narezane na deblje komade 1 oguljena mrkva 1 štapića celera 1 kg kvalitetne mljevene junetine 2 kocke za juhu od junetine iz biološkog uzgoja čaša crnog vina 2 lovorova lista 1 luk 140 g koncentrata od rajčica 500 ml ključale vode 1 limenka od 400 g graha šarenca 1 limenka od 400 g bijeloga graha sitna sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini