Pesto genovese od bosiljka
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 40 g listića bosiljka
- 35 g sira parmigiano-reggiano ili grana padano, naribanog
- 15 g sira pecorino romano, naribanog
- 30 g pinjola
- 5 g češnjaka, oljuštenog
- 140 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja (što bolje kvalitete)
- 5 g soli
- ⅓ soka od 1 limuna
- 2 kockice leda
Priprema
- U blenderu usitnite listiće bosiljka, pinjole, češnjak, sol i led. Tijekom usitnjavanja postupno ulijevajte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Na kraju dodajte sireve i pesto usitnite u glatku pastu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama