Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • 40 g listića bosiljka
  • 35 g sira parmigiano-reggiano ili grana padano, naribanog
  • 15 g sira pecorino romano, naribanog
  • 30 g pinjola
  • 5 g češnjaka, oljuštenog
  • 140 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja (što bolje kvalitete)
  • 5 g soli
  • ⅓ soka od 1 limuna
  • 2 kockice leda

Priprema

  • U blenderu usitnite listiće bosiljka, pinjole, češnjak, sol i led. Tijekom usitnjavanja postupno ulijevajte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Na kraju dodajte sireve i pesto usitnite u glatku pastu.

Povezani recepti

Vidi sve