Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • 70 g žumanjaka
  • 50 g pecorina romana, naribanog
  • 100 ml mlijekmlijea
  • 100 g neslanog maslaca
  • 200 g slanine od svinjskih obraza (guanciale), komadići veličine 2-3 mm
  • 4 žlice crnog papra u zrnu, 10 minuta ga prepecite na tavi pa zdrobite u mužaru
  • 400 g suhih tagliatella

Priprema

  • 1. Sve sastojke za umak carbonara stavite u vakuumsku vrećicu za kuhanje. Zatvorite vrećicu pa 35 minuta kuhajte umak na 73 °C u parnoj pećnici ili uređaju za sous vide. Sastojke možete sjediniti i na manjoj tavi, lagano ih miješajte dok ih ne zgusnete u umak.
  • 2. Ako upotrebljavate uređaj za sous vide, smjesu nakon 35 minuta usitnite štapnim mikserom pa tekući umak prelijte u sifon za šlag s 2 plinske kapsule. Održavajte ga toplim na temperaturi od 70 °C.
  • 3. Zagrijte veliku tavu, po mogućnosti neprianjajuću. Na laganoj vatri pržite slaninu dok ne otopite većinu masnoće i postane hrskava.
  • 4. U međuvremenu zakuhajte lonac posoljene vode. Kad zavri dodajte tjesteninu, dobro je promiješajte i skuhajte prema uputama na pakiranju.
  • 5. Tjesteninu vadite na tavu sa slaninom, zalijte ih 1 šalicom vode od kuhanja tjestenine pa ih 1 minutu miješajte na vatri.
  • 6. Tjesteninu prije posluživanja rasporedite u 4 zdjelice pa dobro protresite sifon za šlag i tjesteninu prekrijte umakom carbonara. Po vrhu pospite crni papar.

Povezani recepti

Vidi sve