Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • Sastojci:
  • 80 g lješnjaka, tostirani i grubo nasjeckanih
  • 150 g maslaca
  • 150 g Perugina Baci čokolade
  • Nekoliko suhih keksa za posluživanje (po želji)
  • Čokoladni špageti
  • 200 g ‘00’ brašna
  • 50 g pšeničnog griza
  • 3-4 žumanjka
  • 50 g tamne čokolade (70% kakaa), otopljenog na 40° C
  • 15 g tamnog kakaa u prahu
  • Ganache od mliječne čokolade
  • 150 g mliječne čokolade, nasjeckane na veće komade + 20 g za ukrašavanje
  • 250 g svježeg vrhnja

Priprema

  • 1. Za čokoladnu tjesteninu, miksajte žumanjke i dodajte prstohvat soli. U jaja, malo po malo umiješajte brašna i kakao u prahu, dok se ne formira tijesto.
  • 2. Dodajte otopljenu čokoladu i mijesite pet minuta. Stavite u hladnjak na dva sata ili preko noći. Zatim, razvaljajte tijesto kroz mašinu za tjesteninu i narežite špagete.
  • 3. U zdjelu stavite čokoladu, zatim dodajte vruće vrhnje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.
  • 4. Zakuhajte dovoljnu količinu posoljene vode.
  • 5. U tavu stavite maslac i pržite dok ne poprimi smeđu boju, zatim dodajte lješnjake. U vodu stavite tjesteninu i kuhajte dvije minute. Ocijedite tjesteninu i jednu minutu miješajte s maslacem.
  • 6. Tjesteninu poslužite na velikodušnoj količini umaka od mliječne čokolade, posuto Baci Perugina čokoladom, naribanom čokoladom, te ukrasite mrvljenim keksima – po želji.

Povezani recepti

Vidi sve