Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache
Recept iz: Luca Ciano
Svi vole dobro pripremljeni tjesteninu, ali biste li se odvažili probati čokoladnu?
Sastojci
- Sastojci:
- 80 g lješnjaka, tostirani i grubo nasjeckanih
- 150 g maslaca
- 150 g Perugina Baci čokolade
- Nekoliko suhih keksa za posluživanje (po želji)
- Čokoladni špageti
- 200 g ‘00’ brašna
- 50 g pšeničnog griza
- 3-4 žumanjka
- 50 g tamne čokolade (70% kakaa), otopljenog na 40° C
- 15 g tamnog kakaa u prahu
- Ganache od mliječne čokolade
- 150 g mliječne čokolade, nasjeckane na veće komade + 20 g za ukrašavanje
- 250 g svježeg vrhnja
Priprema
- Za čokoladnu tjesteninu, miksajte žumanjke i dodajte prstohvat soli. U jaja, malo po malo umiješajte brašna i kakao u prahu, dok se ne formira tijesto. Dodajte otopljenu čokoladu i mijesite pet minuta. Stavite u hladnjak na dva sata ili preko noći. Zatim, razvaljajte tijesto kroz mašinu za tjesteninu i narežite špagete.
- U zdjelu stavite čokoladu, zatim dodajte vruće vrhnje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.
- Zakuhajte dovoljnu količinu posoljene vode.
- U tavu stavite maslac i pržite dok ne poprimi smeđu boju, zatim dodajte lješnjake. U vodu stavite tjesteninu i kuhajte dvije minute. Ocijedite tjesteninu i jednu minutu miješajte s maslacem.
- Tjesteninu poslužite na velikodušnoj količini umaka od mliječne čokolade, posuto Baci Perugina čokoladom, naribanom čokoladom, te ukrasite mrvljenim keksima – po želji.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Mezze Maniche tjestenina sa škampima i pršutom
Recepti Luca Ciano
Pjenica od mortadele i Buffalo Ricotte sira u kuhanom tijestu