Odrezak s eliksirom od inćuna
Recept iz: Nigella Lawson
- Bilo bi najmudrije pratiti upute za pripremu inćuna na njihovom pakiranju, ali ja ih namačem 5 minuta u hladnoj vodi, zatim bacim vodu, napunim opet i ostavim da se namaču dodatnih 5 minuta. Onda isprati svaku inćun pod mlazom hladne vode, skidajući sve ljuskice i bacite rep. Ako želite ukloniti kosti, naravno možete; svakako ćete steći poštovanje prema ljudima kojima je posao čistiti inćune.
- Ako koristite bullet blender ili neki drugi blender, stavite ocijeđene inćune, češnjak, limunov sok, maslinovo ulje i vodu u blender i miksajte dok ne dobijete glatki umak.
- Ako koristite štapni mikser, stavite inćune u zdjelu s češnjakom i sokom limuna, te miksajte dok se ne pretvori u pastu. Dok miksate, postupno dodajte trećinu ulja, a kada se to sjedini, trećinu vode, pa nastavite tako dok sve ne iskoristite.
- Prebacite u individualne zdjelice za umak i oko njih rasporedite lišće cikorije i sirovo povrće.
- Alternativno, na jakoj vatri ispecite svoj odrezak u tavi od kovanog željeza, 3 minute sa svake strane. Ostavite 5 minuta da se opusti na kuhinjskoj foliji. Narežite odrezak na tanko, prebacite na tanjur, polijte eliksirom i po vrhu rasporedite malo, sitno sjeckanog vlasca. Stavite još umaka na svoj tanjur dok jedete.
Sastojci
- 100 g slanih inćuna
- 3 velika češnja češnjaka, oguljena
- 2½ x 15 ml soka limuna
- 175 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 125 ml hladne vode
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nigella Lawson
Pile s limunom i orzo tjesteninom
Recepti Nigella Lawson
Staromodna sendvič štruca
Recepti Nigella Lawson
Tjestenina s toskanskim keljom i 'Ndujom
Recepti Nigella Lawson
Riblji štapići s bhortom
Recepti Nigella Lawson
Čokoladna torta s maslacem od kikirikija
Recepti Nigella Lawson
Talijansko pečeno pile s paprikom i maslinama
Recepti Nigella Lawson
Čokoladni kolač s maslinovim uljem
Recepti Nigella Lawson
JanjećI kotleti s mentom, čilijem i zlatnim krumpirima
Recepti Nigella Lawson
Tiramisini
Recepti Nigella Lawson
Mali patlidžani s origanom i crvenim lukom