Muffini s bananom, bademima i medom
Priprema:
1. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C/160 °C s ventilatorom. Papirnatim čašicama obložite kalup za 12 muffina.
2. U veliku zdjelu prosijte obično brašno zajedno s praškom za pecivo i soli. Umiješajte integralno brašno. Stavite banane u zasebnu zdjelu zajedno s jajima, suncokretovim ulje i medom te mutite dok se ne poveže. Dodajte u suhe sastojke i tucite dok ne dobijete glatku smjesu, a bademe dodajte kad se smjesta počne lagano povezivati.
3. Raspodijelite tijesto na 12 muffina, ali ih punite do jedne četvrtine. Pecite oko 25 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju i postanu elastični na dodir.
4. Izvadite kalup iz pećnice u pustite muffine da se hlade 5 minuta. Zatim ih izvadite iz kalupa i stavite na žičanu rešetku da se ohlade do kraja.Sastojci
- 125 g običnog brašna 2 čajne žličice praška za pecivo (7 grama) ½ čajne žličice soli 175 g integralnog brašna 3-4 jako zrele banane zgnječene 2 jaja 75 ml suncokretovog ulja 150 g meda 175 g badema s kožicom sjeckanih
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom