Mousse od čokolade i metvice

Mousse od čokolade i metvice

Opis

  1. Zagrijte vrhnje dok se ne počne pariti. Zatim dodajte listiće metvice i pustite da odstoji sat vremena. Procijedite i ohladite.
  2. Zajedno otopite čokoladu i maslac na niskoj temperaturi ili iznad zdjele s vrućom vodom. Istucite jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu svijetložutu kremu.
  3. Procijedite hladnu kremu ostavljajući listove metvice. Lagano istucite vrhnje, ali ne da bude čvrsto.
  4. U smjesu s tučenim jajima umiješate čokoladu i promiješajte. Ulijte u čaše i pustite da odstoji sat vremena. 

Sastojci

Sastojci

  • 200 ml tučenog vrhnja
  • 1 vezica metvice
  • 80 g maslaca
  • 300 g tamne čokolade
  • 4 jaja
  • 100 g šećera

Povezani recepti