Mousse od čokolade i metvice
- Zagrijte vrhnje dok se ne počne pariti. Zatim dodajte listiće metvice i pustite da odstoji sat vremena. Procijedite i ohladite.
- Zajedno otopite čokoladu i maslac na niskoj temperaturi ili iznad zdjele s vrućom vodom. Istucite jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu svijetložutu kremu.
- Procijedite hladnu kremu ostavljajući listove metvice. Lagano istucite vrhnje, ali ne da bude čvrsto.
- U smjesu s tučenim jajima umiješate čokoladu i promiješajte. Ulijte u čaše i pustite da odstoji sat vremena.
Sastojci
- Sastojci200 ml tučenog vrhnja 1 vezica metvice 80 g maslaca 300 g tamne čokolade 4 jaja 100 g šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom