Povezane emisije:Kuhajte kao TalijaniUključite se: Subota 30 Svibanj u 06:25 | Subota 30 Svibanj u 06:50

Opis

Stavite vodu da zakipi u čajniku ili loncu.

Zagrijte ulje u srednje velikoj tavi za umake, dodajte luk (ili kozjak), pancetu i celer te pecite na srednjoj vatri dok panceta ne posmeđi, a luk ne postane proziran. Dodajte kockice krumpira skupa s koricom parmezana u malo vode (tek toliko da ih prekrije) pa začinite solju i paprom. Kuhajte 5-6 minuta ili dok krumpir ne postane mekan. Dodajte tjesteninu i dovoljno vode da ostane  4 cm vode iznad njih. Lagano promiješajte i kuhajte 8-9 minuta ili dok tjestenina ne bude al dente. Ugasite vatru, dodajte sir provola i promiješajte kako bi se rastopio od posredne topline. Stavite u zdjelice sa svježe mljevenim paprom, dodajte malo svježe ribanog parmezana i nešto lišća celera.

Sastojci

  • 3 žlice ekstadjevičanskog maslinovog ulja
  • 1 mali smeđi luk ili luk kozjak, sitno nasjeckan
  • 1 mala stabljika celera, tanko narezana (sačuvajte zeleno lišće za kasnije)
  • 80 gr pancete narezane na kockice
  • 400 gr krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • 400 gr miješane tjestenine (ostaci iz raznih paketa koji imaju jednako vrijeme kuhanja)
  • 1 mali komad kore parmezana
  • 100 gr sira provola, na kockice
  • sol i papar
  • svježe ribani parmezan

Povezani recepti