Rezanci za doručak
Recept iz: Mark Moriarty

"Mark Moriarty: Off Duty – Bringing It Home" je kulinarska emisija u kojoj irski chef Mark Moriarty priprema ukusna, moderna jela namijenjena kućnoj kuhinji. Kao vrhunski chef s iskustvom u fine dining restoranima, Mark u ovoj emisiji pokazuje kako tehniku i znanje iz profesionalne kuhinje može prenijeti u jednostavne, svakodnevne recepte koje svatko može napraviti kod kuće.
Sastojci
- 2 žlice biljnog ulja
- 250 g čvrstog tofua, narezanog na kockice
- ½ vezice kineskog vlasca, nasjeckanog na 3 cm duljine
- 200 g svježih rižinih rezanaca s jajima, razdvojenih
- 2 jaja, umućena
- 1 velika šaka sojinih klica
- Umak
- 2 žlice umaka od čilija
- 2 žlice tamnog umaka od soje
- 2 žlice svijetlog umaka od soje
- 1 žličica šećera
Priprema
- Pomiješajte sve sastojke umaka pa ga odložite dok vam ne zatreba.
- Na jakoj vatri zagrijte veliki wok. Wok se treba zadimiti. Dodajte ulje pa popržite tofu. Zatim dodajte rezance pa sojine klice i kineski vlasac. Dobro ih protresite.
- Pržene sastojke premjestite na jednu stranu woka pa na drugu izlijte jaja. Kada dobijete kajganu, sve pomiješajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Tjestenina u umaku od cikle i feta
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina alla trapenese s mollicom od crnih maslina
Recepti Donal Skehan
Jesenska pašta s bundevom i plavim sirom
Recepti Donal Skehan
Ramen od instant rezanaca s tofuom iz friteze na vrući zrak
Recepti Michela Tuscan
Šareni njoki od ricotte
Recepti Michela Tuscan
Špageti bolognese s grahom
Recepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara