Rezanci za doručak

"Mark Moriarty: Off Duty – Bringing It Home" je kulinarska emisija u kojoj irski chef Mark Moriarty priprema ukusna, moderna jela namijenjena kućnoj kuhinji. Kao vrhunski chef s iskustvom u fine dining restoranima, Mark u ovoj emisiji pokazuje kako tehniku i znanje iz profesionalne kuhinje može prenijeti u jednostavne, svakodnevne recepte koje svatko može napraviti kod kuće.

Sastojci

  • 2 žlice biljnog ulja
  • 250 g čvrstog tofua, narezanog na kockice
  • ½ vezice kineskog vlasca, nasjeckanog na 3 cm duljine
  • 200 g svježih rižinih rezanaca s jajima, razdvojenih
  • 2 jaja, umućena
  • 1 velika šaka sojinih klica
  • Umak
  • 2 žlice umaka od čilija
  • 2 žlice tamnog umaka od soje
  • 2 žlice svijetlog umaka od soje
  • 1 žličica šećera

Priprema

  • Pomiješajte sve sastojke umaka pa ga odložite dok vam ne zatreba.
  • Na jakoj vatri zagrijte veliki wok. Wok se treba zadimiti. Dodajte ulje pa popržite tofu. Zatim dodajte rezance pa sojine klice i kineski vlasac. Dobro ih protresite.
  • Pržene sastojke premjestite na jednu stranu woka pa na drugu izlijte jaja. Kada dobijete kajganu, sve pomiješajte.

Povezani recepti

Vidi sve