Šareni njoki od ricotte
Recept iz: Michela Tuscan

Michela's Tuscan Kitchen predstavlja autentičnu toskansku kuhinju – rustikalnu, sezonsku i jednostavnu, ali s dubokim okusima. Fokusira se na svježe, lokalne sastojke, maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje, kruh i meso, uz obavezne klasike poput ribollite, pappardella s divljači i domaćih tjestenina. Nije fusion ni internacionalna – to je regionalna talijanska kuhinja, s posebnim naglaskom na toskansku tradiciju i filozofiju: malo sastojaka, puno srca.
Sastojci
- 500g ricotte
- palenta/semolina za posipanje
- 100g brašna tipa 00
- Boje:
- Ružičasta = 1 žlica praha od cikle
- Zelena = 1 žlica mljevenog kelja
- Žuta = 1 vrećica šafrana (0,150g)
- Crna = 1 paketić tinte iz lignje
- Narančasta = 1 žlica pirea od rajčice
- 1 veliko jaje
- 50g parmezana
- ½ žličice soli
Priprema
- 1. STAVITE par slojeva kuhinjskog papira u zdjelu i iskrenite ricottu. Ostavite na pola sata, ili preko noći u hladnjaku.
- 2. POMIJEŠAJTE jaje, parmezan i sol, pa umiješajte ricottu.
- 3. ISTRESITE brašno i sastojke za boju po smjesi od ricotte i nježno pomiješajte.
- 4. POSPITE brašno po radnoj površini i malu količinu tijesta zavaljajte u kobasice - što manje, to bolje.
- 5. NAREŽITE tijesto u male kvadrate oko 1 cm.
- 6. POSPITE palentu po pliticama i stavite njoke u njih. Nemojte ih pretrpati da se ne zalijepe.
- 7. KUHAJTE njoke u velikom loncu posoljene vode dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minute, ovisi o veličini.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Rezanci za doručak
Recepti Nadiya Hussain
Tjestenina u umaku od cikle i feta
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina alla trapenese s mollicom od crnih maslina
Recepti Donal Skehan
Jesenska pašta s bundevom i plavim sirom
Recepti Donal Skehan
Ramen od instant rezanaca s tofuom iz friteze na vrući zrak
Recepti Michela Tuscan
Špageti bolognese s grahom
Recepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara