Šareni njoki od ricotte

Michela's Tuscan Kitchen predstavlja autentičnu toskansku kuhinju – rustikalnu, sezonsku i jednostavnu, ali s dubokim okusima. Fokusira se na svježe, lokalne sastojke, maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje, kruh i meso, uz obavezne klasike poput ribollite, pappardella s divljači i domaćih tjestenina. Nije fusion ni internacionalna – to je regionalna talijanska kuhinja, s posebnim naglaskom na toskansku tradiciju i filozofiju: malo sastojaka, puno srca.

Sastojci

  • 500g ricotte
  • palenta/semolina za posipanje
  • 100g brašna tipa 00
  • Boje:
  • Ružičasta = 1 žlica praha od cikle
  • Zelena = 1 žlica mljevenog kelja
  • Žuta = 1 vrećica šafrana (0,150g)
  • Crna = 1 paketić tinte iz lignje
  • Narančasta = 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 veliko jaje
  • 50g parmezana
  • ½ žličice soli

Priprema

  • 1. STAVITE par slojeva kuhinjskog papira u zdjelu i iskrenite ricottu. Ostavite na pola sata, ili preko noći u hladnjaku.
  • 2. POMIJEŠAJTE jaje, parmezan i sol, pa umiješajte ricottu.
  • 3. ISTRESITE brašno i sastojke za boju po smjesi od ricotte i nježno pomiješajte.
  • 4. POSPITE brašno po radnoj površini i malu količinu tijesta zavaljajte u kobasice - što manje, to bolje.
  • 5. NAREŽITE tijesto u male kvadrate oko 1 cm.
  • 6. POSPITE palentu po pliticama i stavite njoke u njih. Nemojte ih pretrpati da se ne zalijepe.
  • 7. KUHAJTE njoke u velikom loncu posoljene vode dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minute, ovisi o veličini.

Povezani recepti

Vidi sve