Tjestenina u umaku od cikle i feta

Nadia's Time to Eat je kulinarska emisija britanske kuharice Nadie Hussain, pobjednice natjecanja The Great British Bake Off. U ovoj emisiji Nadia pokazuje kako se mogu pripremiti brzi, jednostavni i ukusni obroci za zauzete obitelji i ljude s malo vremena za kuhanje.

Sastojci

  • 500 g tjestenine
  • 200 g sira feta
  • 20 g svježeg kopra, sitno nasjeckanog
  • 1 žlica soka od limuna (iz bočice ili svježe iscijeđenog)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodatno ulje za posluživanje
  • Za umak
  • 600 g kuhane cikle, ocijeđene
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica sitne soli
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 veliki crveni čili (s ili bez sjemenki)

Priprema

  • 1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  • 2. U međuvremenu napravite umak. U blender stavite ciklu pa dodajte maslinovo ulje, sol, češnjak i čili. Sjedinite ih u glatku pastu. Polovicu umaka premjestite u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite – sada imate još jednu dozu umaka spremnu za idući obrok.
  • 3. Fetu izmrvite u zdjelicu. Dodajte nasjeckani kopar, pokapajte ih limunovim sokom i promiješajte.
  • 4. Kada po ukusu skuhate tjesteninu, ocijedite je i vratite u lonac. Prelijte je svim onim prekrasnim umakom od cikle i promiješajte. Premjestite je u posudu za posluživanje pa po vrhu razbacajte mješavinu fete i kopra.
  • 5. Prije nego što je poslužite, pokapajte je s malo dodatnog maslinovog ulja, čisto da se nađe.

Povezani recepti

Vidi sve