Tjestenina u umaku od cikle i feta
Recept iz: Nadiya Hussain

Nadia's Time to Eat je kulinarska emisija britanske kuharice Nadie Hussain, pobjednice natjecanja The Great British Bake Off. U ovoj emisiji Nadia pokazuje kako se mogu pripremiti brzi, jednostavni i ukusni obroci za zauzete obitelji i ljude s malo vremena za kuhanje.
Sastojci
- 500 g tjestenine
- 200 g sira feta
- 20 g svježeg kopra, sitno nasjeckanog
- 1 žlica soka od limuna (iz bočice ili svježe iscijeđenog)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodatno ulje za posluživanje
- Za umak
- 600 g kuhane cikle, ocijeđene
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žličica sitne soli
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 veliki crveni čili (s ili bez sjemenki)
Priprema
- 1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- 2. U međuvremenu napravite umak. U blender stavite ciklu pa dodajte maslinovo ulje, sol, češnjak i čili. Sjedinite ih u glatku pastu. Polovicu umaka premjestite u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite – sada imate još jednu dozu umaka spremnu za idući obrok.
- 3. Fetu izmrvite u zdjelicu. Dodajte nasjeckani kopar, pokapajte ih limunovim sokom i promiješajte.
- 4. Kada po ukusu skuhate tjesteninu, ocijedite je i vratite u lonac. Prelijte je svim onim prekrasnim umakom od cikle i promiješajte. Premjestite je u posudu za posluživanje pa po vrhu razbacajte mješavinu fete i kopra.
- 5. Prije nego što je poslužite, pokapajte je s malo dodatnog maslinovog ulja, čisto da se nađe.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Rezanci za doručak
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina alla trapenese s mollicom od crnih maslina
Recepti Donal Skehan
Jesenska pašta s bundevom i plavim sirom
Recepti Donal Skehan
Ramen od instant rezanaca s tofuom iz friteze na vrući zrak
Recepti Michela Tuscan
Šareni njoki od ricotte
Recepti Michela Tuscan
Špageti bolognese s grahom
Recepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara