Matriciani tjestenina

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • 500 g ‘00’ brašna
  • 2,5 dl vode
  • 1 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • 1 staklenka ‘Chef Luca Ciano’ karameliziranog luka sa svježim bosiljkom
  • 2,5 dl bijelog vina
  • 150 g Puopolo Smallgoods Guanciale, izrezan na trakice od centimetra
  • 80 g parmezana Reggiano, ribanog
  • 2 dl ‘Chef Luca Ciano’ ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kuhinjska žlica prepečenog crnog papra u zrnu, mljevenog

Priprema

  • 1. Da biste napravili pici tjesteninu, pomiješajte sve gore navedene sastojke i ostavite ih da odleže 2 sata. Razvaljajte tijesto na 3-4 cm debljine, a zatim ga izrežite na trake dužine 1 cm. Svaku traku razvaljajte rukom dok ne dobijete veličinu debelih špageta. Stavite na pobrašnjenu površinu i ostavite sa strane.
  • 2. Zakuhajte puno slane vode (7 grama soli na litru vode). Dodajte slaninu i polako kuhajte da postane zlatna i hrskava, dodajte vino i pustite da ispari, a poslije ćete dodati umak od karameliziranog luka sa svježim bosiljkom. Dodajte tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte 1-2 minute, zatim umiješajte umakom i kuhajte još 1-2 minute.
  • 3. Poslužite s ribanim parmezanom i dosta prepečenog crnog papra.

Povezani recepti

Vidi sve