Matriciani tjestenina
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 500 g ‘00’ brašna
- 2,5 dl vode
- 1 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 1 staklenka ‘Chef Luca Ciano’ karameliziranog luka sa svježim bosiljkom
- 2,5 dl bijelog vina
- 150 g Puopolo Smallgoods Guanciale, izrezan na trakice od centimetra
- 80 g parmezana Reggiano, ribanog
- 2 dl ‘Chef Luca Ciano’ ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 kuhinjska žlica prepečenog crnog papra u zrnu, mljevenog
Priprema
- 1. Da biste napravili pici tjesteninu, pomiješajte sve gore navedene sastojke i ostavite ih da odleže 2 sata. Razvaljajte tijesto na 3-4 cm debljine, a zatim ga izrežite na trake dužine 1 cm. Svaku traku razvaljajte rukom dok ne dobijete veličinu debelih špageta. Stavite na pobrašnjenu površinu i ostavite sa strane.
- 2. Zakuhajte puno slane vode (7 grama soli na litru vode). Dodajte slaninu i polako kuhajte da postane zlatna i hrskava, dodajte vino i pustite da ispari, a poslije ćete dodati umak od karameliziranog luka sa svježim bosiljkom. Dodajte tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte 1-2 minute, zatim umiješajte umakom i kuhajte još 1-2 minute.
- 3. Poslužite s ribanim parmezanom i dosta prepečenog crnog papra.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache