Lizalice od čokoladnih puslica

Kirsten Tibballs je jedna od najpoznatijih svjetskih slastičarki, specijalizirana za čokoladu i moderne deserte. Dolazi iz Australije i vodi Savuor Chocolate & Patisserie School, gdje podučava kako stvarati vrhunske kolače, praline i druge slastice.

Sastojci

  • 4 bjelanjka
  • prstohvat vinskog kamena
  • 240 g caster šećera
  • 30 g alkaliziranog kakaa u prahu(A), prosijanog
  • 50 g alkaliziranog kakaa u prahu (B), za posipanje

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 120°C, s ventilacijom.
  • Stavite bjelanjak, vinski kamen i šećer u staklenu zdjelu otpornu na vrućinu nad loncem krčkajuće vode i mutite dok smjesa ne dosegne 60°C.
  • Maknite s vatre i prebacite u čistu zdjelu, pa umutite u čvrsti snijeg.
  • Nježno umiješajte prosijani kakao u prahu (A). Pritom nemojte pokvariti izgled puslica.
  • Prebacite puslice u vreću za ukrašavanje sa zvjezdastim otvorom od 13 mm.
  • Umetnite štap za lizalicu od 200 mm u otvor. Neka četvrtina štapa viri iz otvora.
  • Istišćite grude puslica pritom izvlačeći štap.
  • Ponavljajte proces dok ne napravite 16 lizalica od puslica.
  • Stavite na prekrivenu pliticu za pečenje s 20 mm između svake lizalice.
  • Prosijajte kakao u prahu (B) nad puslicama da budu blago prekrivene.
  • Pecite u zagrijanoj pećnici sat vremena.
  • Bilješka: Držite u hermetičkom spremniku na sobnoj temperaturi do dva tjedna.

Povezani recepti

Vidi sve