Lizalice od čokoladnih puslica
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs je jedna od najpoznatijih svjetskih slastičarki, specijalizirana za čokoladu i moderne deserte. Dolazi iz Australije i vodi Savuor Chocolate & Patisserie School, gdje podučava kako stvarati vrhunske kolače, praline i druge slastice.
Sastojci
- 4 bjelanjka
- prstohvat vinskog kamena
- 240 g caster šećera
- 30 g alkaliziranog kakaa u prahu(A), prosijanog
- 50 g alkaliziranog kakaa u prahu (B), za posipanje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 120°C, s ventilacijom.
- Stavite bjelanjak, vinski kamen i šećer u staklenu zdjelu otpornu na vrućinu nad loncem krčkajuće vode i mutite dok smjesa ne dosegne 60°C.
- Maknite s vatre i prebacite u čistu zdjelu, pa umutite u čvrsti snijeg.
- Nježno umiješajte prosijani kakao u prahu (A). Pritom nemojte pokvariti izgled puslica.
- Prebacite puslice u vreću za ukrašavanje sa zvjezdastim otvorom od 13 mm.
- Umetnite štap za lizalicu od 200 mm u otvor. Neka četvrtina štapa viri iz otvora.
- Istišćite grude puslica pritom izvlačeći štap.
- Ponavljajte proces dok ne napravite 16 lizalica od puslica.
- Stavite na prekrivenu pliticu za pečenje s 20 mm između svake lizalice.
- Prosijajte kakao u prahu (B) nad puslicama da budu blago prekrivene.
- Pecite u zagrijanoj pećnici sat vremena.
- Bilješka: Držite u hermetičkom spremniku na sobnoj temperaturi do dva tjedna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sendvič od biskvita
Recepti Nadiya Hussain
Istisnuti uštipci okusa milkshake od jagode
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni karamelizirani ekleri
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne grančice
Recepti Kirsten Tibballs
Sljezovi kolutići
Recepti Kirsten Tibballs
Mousse&Mocha pita sa sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Biscotti s narančom i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Trifle s malinama i sladoledom od bijele čoklade
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač s malinom i kokosom
Recepti Kirsten Tibballs
Shortbread keksići