Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.

Sastojci

  • kruške
  • litra vode
  • 500 g šećera
  • polovica mahune vanilije

Priprema

  • Kruške ogulite.
  • Prepolovite ih i žlicom očistite jezgru .
  • Zakuhajte vodu i dodajte šećer.
  • Pripremite čistu staklenku.
  • Stavite kruške u staklenku.
  • Polovicu mahune vanilije prerežite po dužini.
  • Mahunu vanilije stavite u kipuću vodu na 30 sekundi.
  • Vanilija je sterilizirana pa je možete staviti u staklenku.
  • Kruške prelijte vrućom slatkom vodom.
  •  Odozgo stavite mrežicu kako bi kruške stalno bile uronjene u vodu i zatvorite staklenku.
  •  Postavite pećnicu s ventilatorom na 80°C i stavite staklenku na 20 minuta.
  •  Kruške su konzervirane, a na hladnom i tamnom mjestu mogu stajati cijelu zimu.

Povezani recepti

Vidi sve