Kompot od krušaka
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.
Sastojci
- kruške
- litra vode
- 500 g šećera
- polovica mahune vanilije
Priprema
- Kruške ogulite.
- Prepolovite ih i žlicom očistite jezgru .
- Zakuhajte vodu i dodajte šećer.
- Pripremite čistu staklenku.
- Stavite kruške u staklenku.
- Polovicu mahune vanilije prerežite po dužini.
- Mahunu vanilije stavite u kipuću vodu na 30 sekundi.
- Vanilija je sterilizirana pa je možete staviti u staklenku.
- Kruške prelijte vrućom slatkom vodom.
- Odozgo stavite mrežicu kako bi kruške stalno bile uronjene u vodu i zatvorite staklenku.
- Postavite pećnicu s ventilatorom na 80°C i stavite staklenku na 20 minuta.
- Kruške su konzervirane, a na hladnom i tamnom mjestu mogu stajati cijelu zimu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega