Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 4 srednje velike cikle, oguljene
  • 500g običnog brašna
  • 250g soli
  • 300ml vode
  • 100g oraha
  • 200g vode
  • 200g sitnog šećera
  • 100g mekog kozjeg sira
  • Šaka lišća gorušice
  • Šaka rukole
  • 100ml maslinovog ulja
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žlica crvenog vinskog octa
  • 2 žlice sirupa od ribiza
  • Sol i papar

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 200C.
  • U mikser stavite brašno i sol, miksajte. Ulijte dovoljno vode kako biste postigli podatno, savitljivo tijesto.
  • Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini, otprilike 2 cm debljine. Tijestom omotajte oguljene cikle, pobrinite se da nema rupica i otvora u tijestu.
  • Pecite u pećnici 40 minuta, izvadite i ostavite da miruje 10 minuta. Sačuvajte pečene cikle, uklonite napuknute omotače.
  • U mali lonac stavite orahe, šećer i vodu, pustite da zavrije i nastavite kuhati iznad jake vatre dok šećerni sirup ne obloži orahe, zatim procijedite orahe i pržite jednu minutu na već zagrijanom ulju.
  • Kako biste napravili preljev, u zdjelu stavite senf, ocat i sirup ribiza, začinite sa soli i paprom, te promiješajte. Ciklu začinite s preljevom i sačuvajte ostatak.
  • Složite salatu koristeći ciklu, komade kozjeg sira, pospite hrskavim orasima. Prelijte listove rokule i listove gorušice preostalim preljevom i stavite na vrh salate.

Povezani recepti

Vidi sve