Salata od cikle zapečene u soli
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 4 srednje velike cikle, oguljene
- 500g običnog brašna
- 250g soli
- 300ml vode
- 100g oraha
- 200g vode
- 200g sitnog šećera
- 100g mekog kozjeg sira
- Šaka lišća gorušice
- Šaka rukole
- 100ml maslinovog ulja
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žlica crvenog vinskog octa
- 2 žlice sirupa od ribiza
- Sol i papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200C.
- U mikser stavite brašno i sol, miksajte. Ulijte dovoljno vode kako biste postigli podatno, savitljivo tijesto.
- Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini, otprilike 2 cm debljine. Tijestom omotajte oguljene cikle, pobrinite se da nema rupica i otvora u tijestu.
- Pecite u pećnici 40 minuta, izvadite i ostavite da miruje 10 minuta. Sačuvajte pečene cikle, uklonite napuknute omotače.
- U mali lonac stavite orahe, šećer i vodu, pustite da zavrije i nastavite kuhati iznad jake vatre dok šećerni sirup ne obloži orahe, zatim procijedite orahe i pržite jednu minutu na već zagrijanom ulju.
- Kako biste napravili preljev, u zdjelu stavite senf, ocat i sirup ribiza, začinite sa soli i paprom, te promiješajte. Ciklu začinite s preljevom i sačuvajte ostatak.
- Složite salatu koristeći ciklu, komade kozjeg sira, pospite hrskavim orasima. Prelijte listove rokule i listove gorušice preostalim preljevom i stavite na vrh salate.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir