Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.

Sastojci

  • 0,5 kg manjih krastavaca
  • 0,5 l alkoholnog octa (omjer octa i vode; 1:3)
  • 1,5 litara vode
  • tri vrhom pune žlice soli
  • crni papar u zrnu
  • lovorov list
  • list vinove loze
  • mali štapić hrena
  • dvije grančice kopra

Priprema

  • Svaki krastavac četkicom izribajte u vodi.
  • Isperite ih hladnom vodom.
  • Uzmite lonac.
  • U lonac ulijte litru octa i tri litre vode.
  • Dodajte sol, crni papar u zrnu i dva lista lovora.
  • Pustite da smjesa prokuha.
  • Krastavce ćemo kiseliti sirove.
  • Pripremite čistu staklenku.
  • Od korijena hrena izrežite štapić i operite ga.
  • Na dno staklenke stavite list vinove loze.
  • U staklenku stavite štapiće hrena.
  • U staklenku dodajte dvije grančice kopra.
  • Stavljajte krastavce u staklenku, što više, ali ih nemojte gurati na silu.
  • Staklenku napunite vodom s octom do vrha i odmah zatvorite.
  • Nema potrebe pasterizirati staklenke s krastavcima, ali ako se bojite kontaminacije ili niste sigurni da će staklenke izdržati, staklenke možete pasterizirati i na 80 °C 20 minuta. No, nema potrebe, naravno, ako sve radite ispravno i u sterilnim uvjetima.
  • 16. Kisele krastavce čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Povezani recepti

Vidi sve