Kiseli krastavci
Recept iz: Primož Dolničar
Način pripreme:
- Svaki krastavac četkicom izribajte u vodi.
- Isperite ih hladnom vodom.
- Uzmite lonac.
- U lonac ulijte litru octa i tri litre vode.
- Dodajte sol, crni papar u zrnu i dva lista lovora.
- Pustite da smjesa prokuha.
- Krastavce ćemo kiseliti sirove.
- Pripremite čistu staklenku.
- Od korijena hrena izrežite štapić i operite ga.
- Na dno staklenke stavite list vinove loze.
- U staklenku stavite štapiće hrena.
- U staklenku dodajte dvije grančice kopra.
- Stavljajte krastavce u staklenku, što više, ali ih nemojte gurati na silu.
- Staklenku napunite vodom s octom do vrha i odmah zatvorite.
- Nema potrebe pasterizirati staklenke s krastavcima, ali ako se bojite kontaminacije ili niste sigurni da će staklenke izdržati, staklenke možete pasterizirati i na 80 °C 20 minuta. No, nema potrebe, naravno, ako sve radite ispravno i u sterilnim uvjetima.
16. Kisele krastavce čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
Sastojci
- 0,5 kg manjih krastavaca
- 0,5 l alkoholnog octa (omjer octa i vode; 1:3)
- 1,5 litara vode
- tri vrhom pune žlice soli
- crni papar u zrnu
- lovorov list
- list vinove loze
- mali štapić hrena
- dvije grančice kopra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji