Način pripreme:

  1. Svaki krastavac četkicom izribajte u vodi.
  2. Isperite ih hladnom vodom.
  3. Uzmite lonac.
  4. U lonac ulijte litru octa i tri litre vode.
  5. Dodajte sol, crni papar u zrnu i dva lista lovora.
  6. Pustite da smjesa prokuha.
  7. Krastavce ćemo kiseliti sirove.
  8. Pripremite čistu staklenku.
  9. Od korijena hrena izrežite štapić i operite ga.
  10. Na dno staklenke stavite list vinove loze.
  11. U staklenku stavite štapiće hrena.
  12. U staklenku dodajte dvije grančice kopra.
  13. Stavljajte krastavce u staklenku, što više, ali ih nemojte gurati na silu.
  14. Staklenku napunite vodom s octom do vrha i odmah zatvorite.
  15. Nema potrebe pasterizirati staklenke s krastavcima, ali ako se bojite kontaminacije ili niste sigurni da će staklenke izdržati, staklenke možete pasterizirati i na 80 °C 20 minuta. No, nema potrebe, naravno, ako sve radite ispravno i u sterilnim uvjetima.

16. Kisele krastavce čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Sastojci

  • 0,5 kg manjih krastavaca
  • 0,5 l alkoholnog octa (omjer octa i vode; 1:3)
  • 1,5 litara vode
  • tri vrhom pune žlice soli
  • crni papar u zrnu
  • lovorov list
  • list vinove loze
  • mali štapić hrena
  • dvije grančice kopra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve