Kiseli krastavci
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.
Sastojci
- 0,5 kg manjih krastavaca
- 0,5 l alkoholnog octa (omjer octa i vode; 1:3)
- 1,5 litara vode
- tri vrhom pune žlice soli
- crni papar u zrnu
- lovorov list
- list vinove loze
- mali štapić hrena
- dvije grančice kopra
Priprema
- Svaki krastavac četkicom izribajte u vodi.
- Isperite ih hladnom vodom.
- Uzmite lonac.
- U lonac ulijte litru octa i tri litre vode.
- Dodajte sol, crni papar u zrnu i dva lista lovora.
- Pustite da smjesa prokuha.
- Krastavce ćemo kiseliti sirove.
- Pripremite čistu staklenku.
- Od korijena hrena izrežite štapić i operite ga.
- Na dno staklenke stavite list vinove loze.
- U staklenku stavite štapiće hrena.
- U staklenku dodajte dvije grančice kopra.
- Stavljajte krastavce u staklenku, što više, ali ih nemojte gurati na silu.
- Staklenku napunite vodom s octom do vrha i odmah zatvorite.
- Nema potrebe pasterizirati staklenke s krastavcima, ali ako se bojite kontaminacije ili niste sigurni da će staklenke izdržati, staklenke možete pasterizirati i na 80 °C 20 minuta. No, nema potrebe, naravno, ako sve radite ispravno i u sterilnim uvjetima.
- 16. Kisele krastavce čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir