Kiseli krastavci
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.
Sastojci
- 0,5 kg manjih krastavaca
- 0,5 l alkoholnog octa (omjer octa i vode; 1:3)
- 1,5 litara vode
- tri vrhom pune žlice soli
- crni papar u zrnu
- lovorov list
- list vinove loze
- mali štapić hrena
- dvije grančice kopra
Priprema
- Svaki krastavac četkicom izribajte u vodi.
- Isperite ih hladnom vodom.
- Uzmite lonac.
- U lonac ulijte litru octa i tri litre vode.
- Dodajte sol, crni papar u zrnu i dva lista lovora.
- Pustite da smjesa prokuha.
- Krastavce ćemo kiseliti sirove.
- Pripremite čistu staklenku.
- Od korijena hrena izrežite štapić i operite ga.
- Na dno staklenke stavite list vinove loze.
- U staklenku stavite štapiće hrena.
- U staklenku dodajte dvije grančice kopra.
- Stavljajte krastavce u staklenku, što više, ali ih nemojte gurati na silu.
- Staklenku napunite vodom s octom do vrha i odmah zatvorite.
- Nema potrebe pasterizirati staklenke s krastavcima, ali ako se bojite kontaminacije ili niste sigurni da će staklenke izdržati, staklenke možete pasterizirati i na 80 °C 20 minuta. No, nema potrebe, naravno, ako sve radite ispravno i u sterilnim uvjetima.
- 16. Kisele krastavce čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir