Libanonski puding
1.U posudu stavite 2/3 šalice kukuruzne krupice, dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
2.Dodajte još šalicu punomasnog vrhnja i 6 žlica šećera. Kuhajte na srednjoj vatri 10 minuta, miješajte dok se ne zgusne.
3.U drugi lonac stavite 1,5 šalicu vode, šalicu šećera, žlicu ružine esencije i žlicu vodice narančina cvijeta.
4.Neka kuha 5-8 minuta dok se šećer skroz ne rastopi i dok ne dobijete lagani sirup. Ugasite vatru i pustite da se ohladi.
5.Kada krema u drugom loncu bude gotova, stavite je u kalupe koje ste prethodno poprskali uljem u spreju. Pustite da se malo ohladi i odnesite u hladnjak da se stisne.
6.Kad budete servirali, izvadite pudinge iz kalupa, zalijte sirupom i pospite krupno narezanom pistacijom.

Sastojci

  • Libanonski puding šalica punomasnog vrhnja 3 šalice mlijeka 6 žlica šećera 2/3 šalice kukuruzne krupiceTopping 1 šalica šećera šalica vode žličica ružine esencije žličica vodice od narančina cvijeta ½ šalice nasjeckanih pistacija

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve