Kruh sa sodom bikarbonom
Recept iz: Paul Hollywood
1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
2. Prosijajte suhe sastojke u zdjelu i napravite udubinu u sredini. Odvojite dvije velike žlice mlaćenice, a ostatak dodajte u zdjelu, miješajući lagano s vilicom dok je ulijevate. (Pripazite da previše ne gnječite tijesto, no pobrinite se da svi sastojci budu dobro pomiješani. Ako je potrebno, dodajte ostatak mlaćenice.)
3. Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu te ga nježno mijesite 30 sekundi da se sastojci povežu. Nemojte ga previše mijesiti. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i pospite brašnom. Oblikujte kruh u pogaču, stavite je na lim i lagano pritisnite. Nazubljenim nožem zarežite duboko na vrhu pogače.
4. Ubacite u zagrijanu pećnicu te pecite 30 do 35 minuta dok kruh ne dobije zlatnu boju i ispeče se iznutra. Dobar način za provjeru jest tapkanje po vrhu kruha, trebalo bi zvučati šuplje kad je pečen.
5. Ohladite na rešetki prije posluživanja bilo toplog ili hladnog.
Sastojci
- Sastojci
- 350 g običnog brašna
- plus dodatno brašno za posipanje
- 150 g integralnog brašna
- 1.5 žličica sode bikarbone
- 1 žličica stolne soli
- 1 žličica finog šećera
- 450 ml mlaćenice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama